Родният изпълнител Криско заграби германския рапър от турски произход Съмър

...
Родният изпълнител Криско заграби германския рапър от турски произход Съмър
Коментари Харесай

Мощен скандал! Криско и Слави окрадоха немски рапър

Родният реализатор Криско заграби немския рапър от турски генезис Съмър Сем Cem, който преди няколко месеца пусна най-големия си шлагер " Тамън, тъкмо ". Родният създател с микрофон взе паметната фраза " Тамън, тъкмо " и я вкара във втория си дует със Слави Трифонов " Едно ферари модел 2019 ", съобщи HotArena.

Германският рапър, който се върти по нощните заведения в цяла Европа, непрекъснато повтаря фразата в парчето си и действително единствено това се запомня от песента. Подрастващите мощно се дивят на ритъма и въодушевленията по шлагера доближиха и България. Вероятно това е предизвикало Криско да я запее паралелно до Слави:

" Ш-ш, безшумно! Сакън, сакън!
С теб ще си паснеме... Тамън, тъкмо!

И тая рокля ти стои... Тамън, тъкмо!

И тез` пари в джоба ми са... Тамън, тъкмо! "

Музикалната кражба незабавно беше видяна от музикални почитатели, които намръщиха вежди против плагиатството на габровския рапър. И до момента в който Криско и Слави събират с възродения си чалга шлагер съвсем 6 милиона гледания, то Summer Cem може да се похвали с главозамайващите 103 милиона. " Криско, не стига че пропя чалга, само че и стартира като чалгарите да крадеш непознати песни. Чакаме първите ти кючеци ", скочиха на изпълнителя гневни почитатели в обществените мрежи.

Случаят с " Тамън, тъкмо " не е първото интелектуално заимстване, което Криско прави на родния музикален хоризонт. Песента на дуета му със Слави Трифонов, която се трансформира в мегахита на 2018 година и има над 23 милиона гледания в " Ютюб ", също се оказа поокрадена. Тя в действителност е кавър на остарялата ромска чалга " Тошка " в осъществяване на Щилян и оркестър " Китка ".

" Слави пее моя текст: " Както те обичам, ще те открадна, а в случай че не мога, ще ги убия ". Очаквах да ми звънне най-малко от почитание, тъй като се и познаваме. Доколкото разбрах, Криско е продуцентът, Слави си е изпял частта и нямам доверие да върви по участия, само че виж, Криско изкарва пари от участия, на които пее песента. Той сигурно трябваше да ми се обади ", възнегодува пред " България Днес " Щилян.

Пак предходната година Криско възроди и друго остаряло парче - " Искам да бъда с теб " на Мишо Шамара и " Антибиотика ". Той го изпя в дует с протежето си Тита, само че след това Мишо Шамара изясни, че е дал благословията си за възраждането на шлагера. Проблемите със заимствани текстове и мелодии не стопират дотук.

Песента на Криско " Лош или добър " поразително наподобява на " Кавали " на сръбския артист Раста. Още през 2013 година Криско беше упрекнат в музикална кражба. Парчето му Drop some (игра на думи, които на български звучат " Дроб съм ", т.е. напил съм се много) е заимствано от оригинала " Кучко, по-добре ми върни парите " на американския рапър Тайга.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР