Родният град на на биг боса Евелин Банев – Брендо

...
Родният град на на биг боса Евелин Банев – Брендо
Коментари Харесай

Градът на Брендо остава без съд

Родният град на на биг боса Евелин Банев – Брендо остава без съд. По тематиката за закриването на Районния съд в Тополовград се организира публично разискване в регионалния център Хасково.

То се провежда от Комисия „ Съдебна карта, натовареност и правосъдна статистика “ по отношение на решение на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет за разкриване на процедура по усъвършенстване структурата и организацията на активността на районните съдилища. В случая ставаше дума за съда в Тополовград.

В срещата участваха Даниела Марчева, ръководител на комисия „ Съдебна карта, натовареност и правосъдна статистика “ и член на Висш съдебен съвет, Атанаска Дишева – зам.-председател на КСКНСС и членове на съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

Магистратите от региона на Окръжен съд – Хасково и адвокатурата се сплотиха към мнението, че по-правилно ще е при закриването на тополовградския съд правораздаването да поеме не съдът в Харманли, а този в Елхово.

Най-общо повода е в по-голямото разстояние до Харманли и неуместния превоз. Отделно при въззивно дело ще би трябвало да се пътува до Хасково, а не както е в този момент до окръжния съд в Ямбол, който е по-близо до Тополовград.

Обсъждаха се доста механически елементи в работата на съда, прокуратурата, полицията и адвокатурата. Повдигна се и въпросът за потребността от предпазени съдилища в страната. Подобно разискване е имало през вчерашния ден в Ямбол. Основната цел е да се обезпечи достъпът на правораздаване за хората от община Тополовград.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР