Родният алпинист Атанас Скатов, който постави национален рекорд с изкачването

...
Родният алпинист Атанас Скатов, който постави национален рекорд с изкачването
Коментари Харесай

Атанас Скатов с благодарности към Варна

Родният планинар Атанас Скатов, който сложи народен връх с изкачването на 3 осемхилядника в границите на 63 дни, насочи специфични благодарности към Варна за поддръжката.

Скатов изкачи " Канчендзьонга " на 15 май и " Гашербрум " 1 и 2 през юли. Преодоляването на тези върхове бе част от плана за нанагорнище на 14-те осемхилядника на планетата без консумация на храна от скотски генезис, който той започва през 2015 г. 

До сегашния миг Скатов мина през трудностите вр. " Манаслу " ( 2015), вр. " Аннапурна ", вр. " Макалу " ( 2016),вр. " Лхотце ", вр. " Еверест " ( 2017),вр. " Чо Ойо " (2018),вр. " Канчендзьонга " и " Гашербрум 1 " и " Гашербрум 2 " (2019).

 
 Атанас Скатов с флага Варна европейски град на спорта
Предстоят провокациите вр. " Нанга Парбат ", вр. " Броуд Пик ", вр. " Шиша Пангма ",вр. " К2 " и вр. " Дхаулагири ". Ако изкачи и тези върхове, Атанас Скатов ще се стане първият българин, окичил се с Хималайската корона и първия веган в света с това достижение.
 
Ето по какъв начин благодари на Варна за поддръжката страницата си в обществените мрежи Атанас Скатов:

" Искам да изкажа моята сърдечна признателност към град Варна! Тази година град Варна е Европейски град на спорта и на мен се падна достойнството и удоволствието да развея знамето на Варна от 3 върха над осем хиляди метра през последните месеци. Като член на Търговско дружество Владислав Варненчик за мен беше голямо наслаждение и самопризнание за моята активност.
Благодаря най-сърдечно на Кмета на град Варна, на неговите заместници, на Директора на дирекция Спорт, както и на цялата Община Варна за доверието и помощта при експедиции Кангчендзьонга, Гашербрум 1 и Гашербрум 2 през 2019 година.
Благодаря от все сърце и на жителите на град Варна и на моето сдружение Владислав Варненчик за поддръжката през всичките години!
Заедно напред и нагоре към върховете за един по-добър свят "!  Атанас Скатов с флага Варна европейски град на спорта
 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР