Родните фирми ще могат да сключват договори с неправителствени организации

...
Родните фирми ще могат да сключват договори с неправителствени организации
Коментари Харесай

Шефът ще може да праща работници за доброволци

Родните компании ще могат да подписват контракти с неправителствени организации за доброволческа активност. А шефовете им ще може да пращат чиновници като доброволци при тяхно единодушие. Това ще стане, откакто Народното събрание одобри новия законопроект за доброволчеството, който към този момент е импортиран от депутати на ГЕРБ и Обединени патриоти.

В текстовете е отделена част за корпоративното доброволчество, което е активност, която се реализира от служащи или чиновници на локални и задгранични лица по личен избор и единодушие и със единодушието на работодателите им в границите на работното им време. Предвидени са и контракти за споразумяване на дълготрайно корпоративно доброволчество със съответните неправителствени организации, указател на доброволците, както и доброволчески карти и самостоятелни застраховки, когато е належащо. “Очаквам законът да бъде признат дефинитивно до два месеца. Ще дадем добър знак, в случай че това се случи в границите на европредседателството ни, тъй като България е една от дребното страни в Европейски Съюз без закон за доброволчеството ”, сподели пред “Труд ” зам.-шефката на обществената комисия в Народното събрание Светлана Ангелова.

Припомняме, че това ще бъде четвърти опит за гласоподаване на доброволческото законодателство. То бе квалифицирано още в 41-я парламент, само че предварителните избори бяха спънка за приемането му. От ГЕРБ са безапелационни, че законът ще развие доброволчеството у нас. А регистърът на доброволците ще разреши по-бърза реакция за помощ при бедствия, да вземем за пример.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР