Роднинско-приятелските назначения в местната власт не са от вчера. Примери

...
Роднинско-приятелските назначения в местната власт не са от вчера. Примери
Коментари Харесай

Андрей Райчев: За първи път имаме опозиция, която не играе уговорени мачове

Роднинско-приятелските назначения в локалната власт не са от през вчерашния ден. Примери за това могат да се намерят в редица дребни обитаеми места. В някои кметства даже към този момент се назначават чиновници, единствено тъй като са грамотни, защото няма други. Това разясниха гостите в студиото на " Денят стартира " проф. Антоанета Христова, политически психолог, и Андрей Рачев, социолог, които дискутираха и по абсурда в Хасково и оставката на Делян Добрев. Вижте целия диалог във видеото.

По думите на проф. Христова тематиката е комплицирана, тъй като стъпва върху настройки, които ни демонстрират за следващ път, че всичко се подрежда сред близки хора и че няма метод човек да бъде сполучлив, в случай че не тръгне по незаконовия ред в страната. Това е типична характерност на страна, която претърпява високи равнища на отчуждение от тези, които я ръководят. Проблемът е сложен, тъй като в него е забъркан един от сполучливите министри на ГЕРБ - Делян Добрев. Поведението на ГЕРБ е обикновено да бъде съпричастно, тъй като това е реакцията на групата, която би трябвало да се отбрани. " Важно е сега водачът какво ще вземе като решение, тъй като неговото обръщение ще бъде оптимално чуто, то ще дефинира резултатите от казуса, от абсурда и в това време ще има доста сериозен вътрешен и външен отзив. За мен като главно обръщение събитието демонстрира проблем на всички места и то насочва работата на партиите във вътрешността и от лявата страна, и от дясната страна ", заключи тя.

Според Андрей Райчев скандалното е, че Добрев се усеща извънредно почтен и жертва на клевета. " Кое е новото? Какво се е случило? Случило се е, че има съпротива. " Той акцентира, че за първи път България има съпротива, която не взе участие в " уговорени мачове " и за разлика от модела " Софиянски ", когато опозицията е била купувана, с цел да поддържа едни или други решения, през днешния ден имаме водачът Корнелия Нинова, която не позволява сходни неща да се случват. " Властта би трябвало да свикне с това, че опозицията хапе мъчително и отхапва глави. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР