Роднини на загинали при пожара в неделя в търговския център

...
Роднини на загинали при пожара в неделя в търговския център
Коментари Харесай

Глас от пожара в Кемерово: ”Мамо, защо не ни спасяват?”

Роднини на починали при пожара в неделя в комерсиалния център в сибирския град Кемерово, при който починаха 64 души, в това число 41 деца, подадоха в прокуратурата тъжби против министерствата на вътрешните работи и на изключителните обстановки (МВР и МИС). Според тях пожарникарите и спасителите са работили неефективно, написа съветският в. ”РБК ”. Изданието споделя по какъв начин щерка на една от тъжителките - едно от петте й починали деца, викала по телефона: " Мамо, за какво не ни избавят? ", по какъв начин майка й паднала на колене пред пожарникарите, само че те " отвърнали равнодушно: С нищо не можем да ви помогнем ", тъй като чакали специфична техника.

Вчера шефът на локалния клон на МИС Александър Мамонтов декларирал за всекидневника, че пожарникарите " създали всичко допустимо ", евакуирали от постройката над 100 души, " избавили повече от 20 ". Пострадали огнеборци се прибирали на местопроизшествието, щом получели първа помощ.

Прокуратурата към този момент ревизира жалбите на опечалени родственици във връзка бездействието на спасителите, показва " Московский комсомолец ".

Двете ведомства, проверяващи аргументите за пожара - МИС и федералното разследване, стигнаха до разнообразни заключения.

Следственият комитет упорства, че е имало късо съединяване, за което съгласно него ще дават отговор задържаните към този момент чиновници от комерсиалния център. А локалните пожарникари наред с обвинените по делото са уверени, че някой е внесъл в комплекса открит огън, написа изданието.

" Ще забележи ли Кремъл траурните митинги ", пита в заглавие " Независимая газета ".

Пожарът в Кемерово провокира вълна от стихийни улични прояви, в това число траурни акции в десетки градове на Русия. В Москва, на други места и в самия град Кемерово имаше и политически искания към властта. Експертите са уверени, че Кремъл към този момент се готви да реагира против тези бавнопротичащи всеобщи безредици, наподобяващи съгласно тях огромните митинги против президента Владимир Путин в Москва през 2012 година

Почитайки паметта на жертвите, хората сервират на спонтанни мемориали из съветските градове цветя, свещи и детски играчки. В Кемерово хиляди излязоха на централния площад, с цел да желаят оставката на губернатора Аман Тулеев и истината за броя на починалите, премълчаван съгласно тях от властта.

Изданието цитира издигнати в Москва политически лозунги за оставка на Тулеев, само че и на президента Владимир Путин. Към митингите там се причислиха опозиционери като Алексей Навални и Григорий Явлински.

Аналитици означават, че управляващите в Русия са ненапълно комплицирани, само че това е краткотрайно, а може би единствено по този начин наподобява. Защото да вземем за пример управлението на Кемеровска област към този момент втори ден приказва за външни сили, стоящи зад протестния протест.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР