Родни производители ще осигурят 260 тона българско агнешко и близо

...
Родни производители ще осигурят 260 тона българско агнешко и близо
Коментари Харесай

260 тона агнешко и близо 5 млн. яйца от български производители за празниците в Lidl

Родни производители ще обезпечат 260 тона българско агнешко и близо 5 млн. яйца за празниците в магазините на Lidl в цялата страна. Български са и главните артикули за празничната великденска софра, които веригата предлага – и прясно изпечени, и опаковани козунаци, свежи плодове и зеленчуци и богат избор от достоверни усети от цялата страна.

Тази година агнешкото месо в Lidl e от 8 български района – Търговище, Шумен, Разград, Русе, Силистра, Пловдив, Кърджали и Сливен. То се предлага в комфортна фамилна опаковка (приблизително 2 кг.) и е единственото у нас със документ от международния водач в контрола на хранителни артикули SGS. В допълнение месото е опаковано в защитна атмосфера, което го резервира чисто и свежо.

Изцяло български, по обичайната рецепта, са и плетените 3 типа козунаци от „ Фурната на Lidl “ – типичен, със стафиди и с орехов заряд, както и мини козуначета със стафиди. Опакованите също са от локални производители, като тази година веригата ще предложи и козунак без никакви консерванти и с заряд от стафиди на личната марка „ Родна стряха “.



Специално за Великден веригата ще обезпечи и близо 5 млн. яйца от български ферми, както и български яйца, обогатени със селен, а за постоянно бързащите ще има и към този момент боядисани – подготвени за трапезата. 

Над 30 са българските плодове и зеленчуци, които веригата предлага за празниците. Клиентите могат да открият всичко належащо за приготвянето на обичайна великденска салата с роден усет – къдрава салата, свеж лук и чесън, пресни подправки, краставици. Свежите сезонни зеленчуци са от районите на Ботевград, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Варна.

Предложенията на Lidl се допълват и от многообразие от достоверни български усети от „ Родна стряха “ – огромна част от които и на специфична празнична цена. Сред тях са фини точени кори за домашна баница, потвърдената класика при мезетата – горнооряховски суджук и филе Елена, а за наздраве за всеки усет – розе, бяло и алено вино, три типичен оферти от Тракийската равнина.

С всяко от празничните оферти Лидл България поддържа българските производители. Още от стъпването си на пазара през 2010 година компанията работи интензивно с родните фермери и производители, като броят им непрестанно нараства и все още надвишава 260.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР