Родни богаташи крият яхти и самолети в малки общини. Те

...
Родни богаташи крият яхти и самолети в малки общини. Те
Коментари Харесай

Родни богаташи крият яхти, самолети и луксозни возила в Балкана, причината е крайно любопитна!

Родни богаташи крият яхти и самолети в дребни общини. Те записват първокласни возила там, с цел да заплащат ниски локални налози и такси, оповестява в. " Телеграф ". Кметовете на тези общини пък желаят да ги трансфорат в данъчен парадайс, предлагайки размерът на данъците да бъде на долния позволен по закона предел. Целта е да притеглят компании и предприемачи, които да записват возилата си в общината и по този метод да се усилят приходите в локалния бюджет.

В Община Сухиндол са регистрирани две яхти и няколко мощни автомобила, както и такива с колекционерска стойност, заяви кметът Пламен Чернев. През последните години се следи много по-голяма събираемост на локалните доходи.

Миналата година по предложение на кмета Генчо Колев общинският съвет на община Опан (Старозагорско) взема решение да понижи до минималния предел налога за МПС. Идеята на кмета е да притегли крупни превозвачески компании, които да записват в Опан колите си.

До момента 32 товарни автомобила, благосъстоятелност на две компании, са регистрирани в общината.

Масово работещи компании местят седалищата си на територията на община Родопи (Пловдивска област), демонстрира информация на администрацията. За последните 2 години и 2 месеца в общината са се записали нови 258 компании. " Собствениците на компании са решили да изместят бизнеса си поради по-ниските такси за битови боклуци и по-евтиния налог МПС.

Така се трансформираме в привлекателна община за бизнеса и съумяваме да разкрием нови работни места ", разяснява кметът на община Родопи Пламен Спасов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР