Роджър Уотърс отново реши да предизвика медиен шум около себе

...
Роджър Уотърс отново реши да предизвика медиен шум около себе
Коментари Харесай

Роджър Уотърс с писмо и до Путин

Роджър Уотърс още веднъж реши да провокира медиен звук към себе си.

Този път като написа отворено писмо до Владимир Путин, в което го приканва да приключи бойните дейности и да търси дипломатическо решение за войната.

В свое изказване, оповестено и в обществените медии, той изяснява, че бил подбуден да написа и на съветския президетт, откакто видял мнения във връзка писмата му до първата дама на Украйна Олена Зеленская, в които го питали за какво се обръща единствено към едната страна в спора.

Някогашният басист на " Пинк Флойд " твърди, че от началото на нахлуването на Русия в Украйна той се е опитал да употребява и дребното си въздействие, с цел да предизвиква прекратяването на огъня и дипломатическото решение, което да удовлетвори потребностите и на Украйна, и на Русия.

" Искате ли да видите края на тази война? ", обръща се Уотърс директно към Путин и продължава: " Ако отговорите: " Да, апелирам ", това незабавно ще улесни нещата. Ако излезете и кажете: " Руската федерация няма повече териториални ползи с изключение на сигурността на рускоезичното население на Крим, Донецк и Луганск ", това също ще помогне ".



Басистът също по този начин обръща внимание на изказванията на критици на Кремъл, съгласно които Путин се пробва да завладее Европа, започвайки с Полша и балтийските страни.

" Ако го извършите, тогава майната ви, и всички ще може да спрем да играем тази отчаяно опасна игра на нуклеарно надцакване, с която ястребите и от двете страни на Атлантическия океан наподобява се усещат толкоз комфортно. Да, просто се взривете един различен и направете света на пух и прахуляк ", пише Уотърс.

" Проблемът е, че аз имам деца и внуци, както и множеството ми братя и сестри по целия свят, и никой от нас не би харесал този резултат. Така че, апелирам Ви, господин Путин, угодете ми и ни дайте увещание [че желаете мир] ", продължава още той с апела си.

В края на отвореното си писмо музикантът стартира концепцията за определяне на договаряния за мир сред Русия и Украйна - нещо, което съгласно него е и задачата на съветския президент.

По-рано този месец Уотърс написа две писма до Зеленская, в които ѝ предлага да убеди брачна половинка си да спре бойните дейности с Русия и " това кръвопролитие ".

Тя му отговори в Twitter:

" Именно Русия атакува Украйна, разрушавайки градове и убивайки хора. Украинците пазят страната си и бъдещето на децата си. Ако откажем да се борим, на следващия ден ще ни няма. Ако Русия се откаже от войната, тя ще завърши. Трябва да помолите президента на друга страна за мир. "

Музикантът провокира остри реакции със свое изявление пред Си Ен Ен, в което развълнувано твърди, че " тази война е главно поради дейностите и реакциите на НАТО, която стигна чак до съветските граници, което от оранизацията бяха дали обещание, че няма да вършат ".

Пред уикенда се разбра, че две от датите от международното му турне през 2023 година за концерти в Полша са анулирани. Според самия Уотърс градската администрация в Краков, един от градове в Полша, в които той трябваше да има изява, желала да го цензурира.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР