Роджър Федерер взе 18-тата си титла от Големия шлем и

...
Роджър Федерер взе 18-тата си титла от Големия шлем и
Коментари Харесай

Федерер, без загубен сет, взе купата на Уимбълдън

Роджър Федерер взе 18-тата си купа от Големия шлем и 8-ма от Уимбълдън. Той стана първи след поредна трисетова победа. През целия шампионат Маестрото не даде сет на собствен противник. Под ножа на швейцареца падна и Григор Димитров. На финала Федерер в профил безусловно безапелационно Марин Чилич с 3:0 сета, в обособените елементи 6:3, 6:1, 6:4.

 Снимка 304323

" Миналата година беше сложна за мен, беше сложна да остана спокоен. В последна сметка взехме решение да спра за известно време. Искам да бъда добър татко, добър брачен партньор, да се приготвя за живота си отвън тениса ", разяснява Федерер преди днешния край.

Много върхове усъвършенства Федерер с всеки собствен идващ шампионат. Тази година, на Уимбълдън, още с първия си мач, швейцарският тенисист стана създател на нов връх на шампионата. В първия кръг той победи представителя на Украйна Александър Долгополов, отбелязвайки 85-тата си победа. Това е нов връх в съревнованието - предходният връх от 84 беше на Джими Конърс.

С успеха над Григор Димитров на Уимбълдън Маестрото записа 15-о рекордно присъединяване в Топ 8 на шампионата от Големия шлем в Лондон. Освен това Федерер записа и юбилейно 50-о постигане до четвъртфинал в Шлема, с цел да доближи до 8-мата си купа от най-стария тенис шампионат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР