Роджър Федерер стана първият полуфиналист на Финалите на ATP в

...
Роджър Федерер стана първият полуфиналист на Финалите на ATP в
Коментари Харесай

Федерер е първият полуфиналист в Лондон

Роджър Федерер стана първият полуфиналист на Финалите на ATP в Лондон. 36-годишният швейцарец победи Александър Зверев (Германия) със 7:6(6), 5:7, 6:4 и си обезпечи първото място в група " Борис Бекер " след втората си победа в шампионата. Зверев оптимално затрудни Роджър, само че въпреки всичко не устоя в третия сет.

При рекордното си 15-то присъединяване в надпреварата Федерер записа трета победа от пет мача против Зверев, който е един от четиримата тенисисти, записвали победа над него през този сезон. 20-годишният гений го победи на финала в Монреал през август, когато стигна до втората си Мастърс купа.

Носителят на 19 трофеи от Големия шлем се озова в обстановка 0:40 още в първия гейм, само че се оправи ослепително. След това двамата взимаха подаванията си, като демонстрираха високо равнище на игра и направиха отлични разигравания. Федерер пропусна два сетбола при 6:5, което като че ли го разконцентрира и той направи поредност от непредизвикани неточности. Швейцарецът губеше с 0:4 в последвалия тайбрек, само че завоюва пет следващи точки, с цел да обърне нещата и стигна до триумф с 8:6.

Роджър проби на старта на втория сет и мнозина чакаха, че мачът е завършил. Зверев обаче се върна в дуела и изравни за 2:2. Германецът играеше доста устойчиво и докача шанса си. При 5:6 противникът му изигра слаб гейм и позволи пробив, с който втората част завърши.

Саша не устоя на темпото в третия сет. Той позволи два следващи пробива и Федерер поведе с 5:1. В седмия гейм Роджър стигна до мачбол и Зверев съобщи мача с двойна неточност.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Лондон
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР