Роджър Федерер ще сложи край на кариерата си след участието

...
Роджър Федерер ще сложи край на кариерата си след участието
Коментари Харесай

Федерер слага край на кариерата си след Laver Cup


Роджър Федерер ще постави завършек на кариерата си след присъединяване си на Laver Cup в края на месеца. Самият той разгласи тъжната за целия тенис свят вест с близо петминутен аудио запис, оповестен в неговите страници в обществените мрежи.

Само до преди няколко седмици проектът на Маестрото включваше присъединяване на отборния шампионат, както и на този в родния му град Базел. Изглежда обаче затрудненията в хода на възобновяване след интервенцията на коляното са го принудили да вземе решението да приключи изключителната си кариера още в края на септември.

„ Посланието, което тялото ми насочва в последно време беше ясно. Изиграх повече от 1500 мача в границите на 24 години. Сега признавам, че е време да завърша спортната си кариера. Към тениса – обичам те и в никакъв случай няма да те напусна “, споделя в прочувственото си известие 20-кратният първенец от Големия шлем.

Последният шампионат на Федерер бе Уимбълдън 2021, след което претърпя третата си интервенция на коляното. Надеждите му бяха да опита още едно запаметяващо се завръщане по сходство на 2017-а, само че наподобява този път това няма да се случи.

Така Федерер приключва кариерата си трети във безконечната класация по трофеи от Шлема след Рафаел Надал с 22 и Новак Джокович с 21.

Роджър дебютира в професионалния тенис като 16-годишен през 1998. Първият му „ мейджър “ трофей пристигна пет години по-късно на обичания му Уимбълдън.

Очаквайте детайлности.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР