Роджър Федерер продължава да пише история. 36-годишният швейцарец спечели 20-ата

...
Роджър Федерер продължава да пише история. 36-годишният швейцарец спечели 20-ата
Коментари Харесай

Роджър Федерер отново пренаписа историята с 20-ата титла от Големия шлем

Роджър Федерер продължава да написа история. 36-годишният швейцарец завоюва 20-ата си купа от Големия шлем, откакто победи Марин Чилич с 6:2, 6:7(5), 6:3, 3:6, 6:1 на финала на Australian Open. По този метод той за втора поредна година победи в Мелбърн, написа " Спортал ".

За него това е шеста купа от Откритото състезание на Австралия, с което се изравни с Рой Емерсън и Новак Джокович. Швейцарецът за повторно побеждава Чилич на край от Големия шлем, откакто го направи предходната година на " Уимбълдън ".

Федерер записа 14-а поредна победа в Мелбърн, като за втори следващ сезон трябваше да играе пет сета на финала. През 2017 година той се бе завърнал след шестмесечно неявяване и стигна до купата след титанична борба за купата с Рафаел Надал. До дуела с Чилич той не бе губил сет тази година и бе позволил четири пробива, а през днешния ден позволи два.

Чилич завършви превъзходното си показване в Австралия със загуба, само че от на следващия ден ще се изкачи до третото място в международната класация. Шампионът от US Open 2014 година губи втори край от Големия шлем.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР