Роджър Федерер показва размазващ тенис на 35 години! Маестрото стигна

...
Роджър Федерер показва размазващ тенис на 35 години! Маестрото стигна
Коментари Харесай

Той изобщо човек ли е? Федерер на финал без загубен сет

Роджър Федерер демонстрира размазващ тенис на 35 години! Маестрото стигна 11-ия си край на Уимбълдън, като още веднъж не загуби сет. Швейцарецът размаза 7:6(4), 7:6(4), 6:4 Томаш Бердих, като няма изгубен сет от началото на шампионата.

В борбата за купата той ще се изправи против хърватина Марин Чилич. Трофеят, който няма по какъв начин да избяга при този извънземен тенис, ще бъде под номер 8 за Роджър на " Уимбълдън " и общо 18-и от Големия шлем! Феноменално! Немислимо за различен тенисист при мъжете! 

" Миналата година с екипа ми взехме значимо решение. Да спра! ", сподели щастливият победител, " То се оказа вярно. Животът не свършва с тениса. Искам да бъда добър татко, добър брачен партньор. Има доста по-важни неща ".

Федерер се скъса да хвали Чилич. " Много положително момче. Играли сме дружно на двойки, по благотворителни събития, един против различен. Миналата година направихме страховит четвъртфинал, като изоставах с два сета. Прекрасен тенисист е ".

По-рано хърватинът надделя Сам Куери с 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3), 7:5. „ Чувството е необикновено. От самото начало на шампионата играех доста добре, усещах чудесно ударите си. Днес мисля, че и двамата показахме положително равнище. Първият сет беше равносилен, имах своите шансове да го печеля.

С течение на дуела започнах все по-добре да шпионирам неговите сервиси и да връщам повече топката. Куери съумя да влезе в удобната си зона, сподели тенис на доста високо равнище ", сподели Марин.

Интересното е, че за първи път от 2003-а до полуфиналите доближиха играчи, които са отвън топ 4 на ранглистата. Федерер е подложен под №3, само че е пети в АТР класацията
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР