Роджър Федерер използва социалните мрежи, за да съобщи, че ще

...
Роджър Федерер използва социалните мрежи, за да съобщи, че ще
Коментари Харесай

Федерер дарява половин милион долара за децата на Украйна


Роджър Федерер употребява обществените мрежи, с цел да заяви, че ще подари 500 хиляди $ за украинските деца, наранени от войната в страната. Сумата ще цели да помогне с продължаването на просветителния им развой.

„Със фамилията ми сме ужасени от фрагментите от Украйна и сърцата ни са разрушени поради това, че почтени деца са толкоз тежко наранени,“ написа той в Twitter.

„Ще предоставим помощ на децата на Украйна, които се нуждаят от нея – към 6 милиона украински деца сега не посещават учебно заведение, а знаем, че е сериозен интервал, в който би трябвало да имат достъп до обучение. Бихме желали да им помогнем да се оправят с това рисково травматично прекарване.“

„През Roger Federer Foundation ще подкрепим War Child Holland с подаяние от 500 хиляди $, с цел да могат украинските деца да продължат да посещават учебно заведение,“ гласи още известието на Маестрото.

Федерер претърпя три интервенции на коляното от 2020 година насам, само че към момента се стреми към завръщане на корта, което се чака да се случи във втората половина на сегашния сезон.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР