Роджър Федерер е легенда в истинския смисъл на тази дума,

...
Роджър Федерер е легенда в истинския смисъл на тази дума,
Коментари Харесай

Четири велики рекорда на Федерер, които трудно ще бъдат подобрени

Роджър Федерер е легенда в същинския смисъл на тази дума, като има над 20-годишна кариера в професионалния тенис и голям брой върхове. Някои от великите достижения на 38-годишния швейцарец евентуално ще бъдат усъвършенствани в идващите години, само че той също към момента не е споделил последната си дума, макар преклонната си за професионален спорт възраст. Маестрото от Базел има общо 103 трофеи на сингъл (на 6 от рекордьора Джими Конърс), като 20 от тях са в шампионатите от " Големия шлем " и това към днешна дата продължава да бъде ненадминато. Федерер към момента е и рекордьор по брой седмици на върха в международната класация, макар че това му достижение е съществено застрашено от Новак Джокович. Швейцарецът обаче може да се похвали с други 4 върха, чието възстановяване в бъдеще в действителност наподобява като задача невъзможна. TennisWorld показва кои тъкмо са те.  Федерер с значима победа отвън корта 1. 36 следващи 1/4-финала в шампионатите от " Големия шлем ". Тази впечатляваща серия се простира от " Уимбълдън " 2004 до " Ролан Гарос " 2013. В " Ол Инглънд Клъб " през 2013 година Федерер сензационно губи във втория кръг от украинеца Серхий Стаховски.

2. 23 следващи 1/2-финала в шампионатите от " Големия шлем ". Този връх наподобява даже може би още по-впечатляващ от упоменатия нагоре - сред " Уимбълдън " 2004 и Australian Open 2010 Федерер непроменяемо съумява да стигне до етапа на най-хубавите четирима. На " Ролан Гарос " 2010 е спрян на 1/4-финалите от индивида, който побеждава на финала в Париж предния сезон - шведа Робин Сьодерлинг.

3. 10 следващи финала в шампионатите от " Големия шлем ". Началната точка постоянно е " Уимбълдън ", само че този път започваме от изданието на The Championships през 2005 година. Изумителната серия продължава до US Open 2007, а на Australian Open 2008 Федерер е спрян на полуфиналите от Джокович.

4. Федерер има по 5 следващи трофеи на 2 разнообразни шампионата от " Големия шлем ". Турнирите са " Уимбълдън " (разбира се) и US Open. В Лондон швейцарецът победи всякога сред 2003 и 2007 година (през 2008 е надвит на финала от Рафаел Надал в един от най-великите мачове в историята на тениса). Във " Флашинг Медоус " в Ню Йорк Федерер е неизменим първенец сред 2004 и 2008 година.

Както към този момент споменахме, Федерер има и куп други фантастични достижения, само че тези четири наподобяват в действителност непоклатими.
ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РЕКОРДИТЕ НА РОДЖЪР ФЕДЕРЕР МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР