Роджър Федерер е измъчван от контузия в коляното през последните

...
Роджър Федерер е измъчван от контузия в коляното през последните
Коментари Харесай

Швейцарски медии: Федерер най-вероятно няма да играе на Laver Cup

Роджър Федерер е малтретиран от травма в коляното през последните години, поради която се подложи на две интервенции през 2020-а и още една през предишния сезон. Последният формален дуел с негово присъединяване се състоя по време на четвъртфиналите на миналогодишния Уимбълдън, когато швейцарецът позволи четирисетова загуба от Хуберт Хуркач, а след това призна, че още веднъж е почувствал болежка в коляното. Според първичните проекти Маестрото трябваше да направи своето завръщане на отборната конкуренция Laver Cup, която през актуалната година ще се организира в Лондонската зала " О2 Арена " сред 23 и 25 септември. 

През днешния ден обаче швейцарското издание Tages Anzeiger тормози почитателите на именития швейцарец, потвърждавайки, че 20-кратният първенец от Шлема най-вероятно няма да взе участие на Laver Cup. Причината за това са клюки, достигнали до създателя на въпросния материал чрез доближените хора до Маестрото, съгласно които коляното на Федерер още веднъж се е възпалило поради увеличението на интензивността на тренировките му.

Според разпоредбите на отборното съревнование всеки един участник би трябвало да изиграе най-малко един дуел на сингъл и един на двойки, което в допълнение би усложнило задачата на някогашния №1, ако слуховете за действителен физически проблем се окажат правилни. 

Reports in Switzerland that’s it’s unlikely Roger Federer plays the Laver Cup.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР