Роджър Федерер е идол за множество фенове на тениса по

...
Роджър Федерер е идол за множество фенове на тениса по
Коментари Харесай

Олимпийски шампион: Федерер е моето вдъхновение


Роджър Федерер е кумир за голям брой почитатели на тениса по света, само че явно въздействието му се простира и в други спортове. Това излиза наяве от изявление на един от най-известните сънародници на Маестрото – Марко Одермат. Носителят на Световната купа по алпийски ски и златен медалист в гигансткия слалом от Олимпийските игри в Пекин разкри, че тази година няколко пъти се е срещнал с Федерер и е научил доста от него.

„ Едва ли в миналото някой швейцарец ще може да доближи висините на Роджър, само че ще дам всичко от себе си. От позиция на световната известност ските в никакъв случай не са били на равнището на тениса, само че в Швейцария ползата е съвсем толкоз огромен, а на моменти даже повече “ – сподели 25-годишният Одермат в изявление за Eurosport.

„ Чудесно е, че имах опция да се срещна с Роджър. Тази година се видяхме два пъти на фотосесии, както и за малко по време на Laver Cup. Той е прелестен човек и научих доста от него. Начинът, по който той се забавляваше, доакто практикува обичания си спорт, както и невероятни страсти, които триумфите му донесоха на хората в Швейцария, бяха източник на ентусиазъм през цялата ми кариера “.

„ Сега, когато аз също доближих на-високото равнище, разбирам какъв брой е мъчно да издържиш на напрежението и натиска от страна на конкуренцията. Все още не го умея толкоз добре, колкото Роджър, само че ще продължа да бъда непретенциозен и порядъчен, какъвто бе и той. Федерер продължава да ме въодушевява, изключително в този момент, когато и аз започнах да разбирам какъв брой е мъчно да се задържиш на върха “ – добави олимпийският отличник.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР