Роджър Федерер доказа за пореден път, че е сред най-великите

...
Роджър Федерер доказа за пореден път, че е сред най-великите
Коментари Харесай

Светът може и да има своя номер едно, но Господаря на тениса е само един

Роджър Федерер потвърди за следващ път, че е измежду най-великите тенисисти освен на " новото време ", само че и в историята на този спорт изобщо.

Маестрото победи Рафаел Надал с 2-0 сета - 6:4, 6:3 и сграбчи купата на шампионата в Шанхай. Трофеят не бе толкоз скъп, колкото други съревнования през сезона, само че Федерер показва доминация и предимство над международния номер едно в ранглистата, като не остави и за секунда подозрение в това кой е по-добрият от двамата на корта.

 Григор стартира против французин или квалификант в Стокхолм
Късмет за Григор при жребия в Стокхолм

Българинът ще започва присъединяване си от втория кръг

Швейцарецът тотално надигра Рафа и за 1 час и 12 минути записа пети следващ триумф над испанеца, шеста купа за годината и общо 94-а в кариерата си.

Това бе 38-и дуел от съперничеството сред Федерер и Надал, а Роджър се оказа непреодолимо затруднение във финала за Матадора.

 Рафаел Надал победи Марин Чилич и ще играе на край в Шанхай
Матадора с нова балканска жертва, ще се бори за купата в Шанхай

Надал се оправи и с коравия Марин Чилич

Маестрото съумя да пробие испанеца още в първия гейм и поведе с 1:0, а след това затвърди пробива за 2:0. Големите противници незабавно извадиха цялостния си боеприпас на корта, а Федерер дръпна с 4:2. Двамата взеха по още един гейм и при 5:3 за швейцареца, Надал сервира за оставане в сета. Рафа понижи, само че Маестрото остана хландокръвен и затвори първия сет с триумф - 6:4 гейма.

 Снимка 317964
Източник:

Вторият сет стартира без пробиви и се стигна до 2:2 гейма. Изключително оспорван пети гейм донесе триумф за Федерер. Надал избави първата точка за пробив на швейцареца, само че Роджър се възползва от втората си опция и проби за 3:2 в своя изгода, правейки значима крачка към крайния триумф.

Маестрото бе непреклонен и поведе с 5:3, като Рафаел Надал сервира за оставане в мача. Федерер поведе с 40:0 при сервис на Рафа и още веднъж проби съперника си, с което завоюва сета с 6:3, а с това и дуела.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР