Роджър Федерер бе съвсем близо до титла №9 на “Уимбълдън”,

...
Роджър Федерер бе съвсем близо до титла №9 на “Уимбълдън”,
Коментари Харесай

Федерер обича да пропуска мачболи

Роджър Федерер бе напълно покрай купа №9 на “Уимбълдън”, само че в последна сметка преклони глава пред Новак Джокович в исторически край в Лондон в неделя. 37-годишният швейцарец имаше 2 мачбола при 8:7, 40:15 и собствен сервис в петия сет, само че сърбинът се измъкна и в последна сметка международният №1 победи след решителен тайбрек при 12:12, грабвайки за пети път скъпия трофей.

Федерер надалеч не за първи път губи значим мач против Джокович в шампионат от “Големия шлем” откакто пропилява 2 следващи мачбола. Това се случва още на полуфиналите на US Open 2010 и на същата фаза на US Open 2011. И двата пъти швейцарецът има преимущество от 40:15 (в единия случай при сервис на съперника, а в другия - при личен начален удар), само че не съумява да довърши противника и след това губи мача.

Thanks to @OnlyRogerCanFly this is the correct list:

Career matches lost having matchpoints:

Federer 22 out of 1487: 1,48%
Nadal 8 out if 1152: 0,69%
Djokovic 3 out of 1053: 0,28%

(via @RobertoCommentu )
— enrico maria riva (@enricomariariva) July 16, 2019 Статистиката демонстрира, че Федерер в общо 22 мача в кариерата си е губил дуел откакто е имал най-малко един мачбол. Джокович пък е тенисистът, който най-вече пъти (3) е побеждавал швейцареца, откакто е отразявал мачбол(и). Най-много топки за продобиване на мача пък Федерер пропилява на полуфиналите на “Мастърс”-а в Париж през 2010 година против французина Гаел Монфис - цели 5.

 В същото време доста пъти Федерер е правил и противоположното - печелил е срещи, в които съперникът му е имал мачбол(и). Тези дуели са 21, като измежду “жертвите” на швейцареца виждаме имена като Лейтън Хюит, Андре Агаси, Анди Родик, Гаел Монфис и Стан Вавринка, а последният “опарил се” по този метод от Федерер е хърватинът Борна Чорич, на шампионата в Рим (на клей) тази пролет.
ПОВЕЧЕ ЗА ФЛИРТА НА ФЕДЕРЕР С МАЧБОЛИТЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР