Родителството е една от най-големите радости в живота, нали? Но

...
Родителството е една от най-големите радости в живота, нали? Но
Коментари Харесай

Една четвърт от възрастните не искат деца

Родителството е една от най-големите наслади в живота, нали? Но не за всички. Ново проучване на психолозите от държавния университет в Мичиган изследва характерностите на възрастните, които не желаят деца и това решение ги удовлетворява изцяло.
Тъй като от ден на ден хора признават, че просто не желаят да имат деца, Дженифър Уотлинг Нийл и Захари Нийл, и двамата доценти в катедрата по логика на психиката на MSU, вземат решение се задълбочат в разбора на това ново обществено събитие и да схванат с какво бездетните  човеци се разграничават от останалите. До скоро проучванията на тази тематика не правеха разлика сред фамилиите и сътрудниците, които не могат да имат деца по биологични аргументи или поради разнообразни житейски условия и тези, които просто не желаят наследници. Всички минаваха в една категория - бездетни. 

Проучването е оповестено на 16 юни в PLOS ONE. Изследователите са употребявали данни от представителна извадка от 1000 възрастни.
„ След като анализирахме демографските характерности, не открихме разлики в удовлетвореността от живота и някакви основни оценки в личностните черти сред лицата, нежелаещи да имат деца, лицата, които желаят да станат родители, само че още не са и бездетните по други аргументи “, сподели Захари Нийл. „ Също по този начин установихме, че бездетни хора са по-либерални от родителите и че хората с деца се отнасят много хладно към хората без деца. "
Освен откритията, свързани с удовлетвореността от живота и личностните черти, проучването разкри фрапиращи обстоятелства.
„ Бяхме най-изненадани от това какъв брой доста хора вземат решение да нямат деца “, сподели Дженифър Уотлинг Нийл. „ Установихме, че повече от един на всеки четирима души в Мичиган са се разпознали като „ без деца ",  което е доста по-високо от предстоящото равнище на разпространяване в предходни изследвания, които са изследвали най-вече параметъра плодовитост при идентифициране на бездетните. "
Предвид огромния брой възрастни без деца в Мичиган, би трябвало да се обърне повече внимание на тази група, споделят откривателите. Например учените не са разглеждали въпроса по кое време хората са решили да не се възпроизвеждат. Те се надяват идните изследвания да оказват помощ на обществеността да разбере по кое време тъкмо се стига до решението за живот без деца, както и факторите, които водят до този избор.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР