Родителски съвет ще бъде създаден в Бургас. Той ще е

...
Родителски съвет ще бъде създаден в Бургас. Той ще е
Коментари Харесай

В Бургас създават Родителски съвет

Родителски съвет ще бъде основан в Бургас. Той ще е съвещателен орган по въпросите на образованието, ръководен от кмета на града Димитър Николов.

Всеки искащ родител има право да се включи в Съвета, като до 12.02.2018 година, шефовете на детските градини и учебните заведения, би трябвало да показват в Дирекция „Образование“ лист на искащите да се включат в него.

Родителският съвет ще има две секции – „Предучилищно образование“ и „Училищно образование“. Той ще преглежда въпроси, свързани с реда на банкет, със сигурността и създаване на видеонаблюдение в образователните заведения, с пропускателния режим и с храненето в учебните столове и детски градини. Ще се вършат и неочаквани инспекции на учебни заведения и забавачки

Междувременно в понеделник, бе показана новата директорка на ОДЗ „Брезичка“- детската градина, нашумяла със скандалния клип, на който се вижда по какъв начин възпитателки малтретират децата. Записът сподели викове от страна на възпитателка, наричаща ги с обиди като „ тъпунгери ”, боричкане и други

4 възпитателки, включително и директорката бяха уволнени, а в този момент на тяхно място Общината назначи нови преподаватели. За шеф е назначена Константина Иванова, която до момента е била основен преподавател в друга забавачка.
Константина Иванова ще е краткотрайно изпълняваща длъжността, до назначението на конкурс, оповестиха от кметството в Бургас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР