Родителите в Обединеното кралство бяха призовани да проверят дали инжекциите

...
Родителите в Обединеното кралство бяха призовани да проверят дали инжекциите
Коментари Харесай

Предупреждение за морбили, тъй като случаите в Обединеното кралство рязко нарастват с „клъстерни огнища“, разпространяващи се в цялата страна

Родителите в Обединеното кралство бяха призовани да ревизират дали инжекциите на децата им са настоящи след следващото повишаване на случаите на морбили.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) удостовери, че още 69 лабораторно доказани случая на морбили са доказани в Англия от предходната седмица - с което общият брой от октомври доближи 650.

Въпреки че огнището в Уест Мидландс имаше в началото преобладаващите случаи тази есен и зима, клъстери от случаи в други райони като Северозапада продължиха да се усилват през последната седмица. Общо 17 случая са докладвани през октомври, 42 през ноември, 158 през декември 2023 година, 268 през януари и 165 до момента през февруари 2024 година

Разпределени по райони, 63% (410 от 650) от тях случаите са били в Уест Мидландс, 15% (95 от 650) в Лондон и 7% (46 от 650) в Йоркшир и Хъмбър. Останалите случаи са докладвани в други райони на Англия.

Морбили се популяризира посредством дребни капчици, които изли...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР