Родителите силно защитават децата си и искат да направят живота

...
Родителите силно защитават децата си и искат да направят живота
Коментари Харесай

Трябва да спрете да правите тези неща за децата си!

Родителите мощно пазят децата си и желаят да създадат живота им колкото се може по-лесен и благополучен. И това е обикновено. Те постоянно имат най-хубави планове, само че не всички дейности на родителите са положителни за децата.

Показваме ви шест неща, които родителите не би трябвало да вършат за децата си.

Да им готвят каквото желаят

Ако сте приготвили нещо вкусно и здравословно за цялото семейство и вашето 5-годишно дете пита за нещо друго, най-лошото нещо, което можете да извършите е, да му приготвите, каквото желае. По този метод вие разваляте децата и те ще бъдат вечно такива.

Да им пишете домашната работа

Като родител, може да мислите, че помагате на децата си, тъй като би трябвало да вървят на учебно заведение и да имат в действителност огромен брой отговорности. Но домашното е в действителност урок, който те сами би трябвало да напишат. Животът става по-труден с течение на времето и вие би трябвало да ги научите, че това не са вашите отговорности, а техни.

Да ги обличате

Ние не приказваме за бебета, а за по-големите деца, които желаят през днешния ден да отидат на детска градина с бански, а по-късно да ги обличате, тъй като не желаете да им се карате. Изследване на Американската академия на педиатрите демонстрира, че изборът на облекло е част от развиването на детето. То би трябвало да придобие привички и да знае кои облекла за къде са.

Да организирате деня им

Всеки родител желае детето му да е надарено и положително в някои неща, само че му дава доста действия и планирането на деня може да не е толкоз положително. Важно е да разберете, че когато едно дете се радва на нещо - то го прави. Дайте му малко място, с цел да реши дали желае да свири на пиано или да играе тенис.

Да чистите след него

Знаем, че е доста по-бързо и по-лесно, в случай че се изчистите след детето си, в сравнение с да го накарате единствено да чисти. Но това е значим урок за децата, колкото и да е мъчно, постоянно би трябвало да казвате на децата си да го вършат. Позволете им да оказват помощ в домашната работа от дребни.

Нека решат проблемите

Може би това е една от най-честите неточности, които родителите вършат. Те се пробват да разрешат всички проблеми и да отстранят терзанията от главата на децата. Но е доста значимо, когато децата имат недоразумения, да приказват за това с родителите си. По този метод те ще се научат да показват себе си и да се опълчват на различен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР