Родителите с официални доходи под 510 лв. на месец ще

...
Родителите с официални доходи под 510 лв. на месец ще
Коментари Харесай

Бедните родители ще взимат и надбавки, и данъчно облекчение

Родителите с публични приходи под 510 лева на месец ще получават както детски надбавки, по този начин и данъчно облекчение, в случай че работят или са заявили други облагаеми приходи. Това е компромисният вид, който оферират ръководещите в Бюджет 2021, излиза наяве от оповестения отчет на бюджетната комисия.

Първоначално ГЕРБ детски надбавки следващата година да получават всички 1 250 000 деца, а освен 570 000, колкото са сега. След като концепцията срещна мощни рецензии и обвинявания в популизъм, ГЕРБ се отметна от концепцията и предложи надбавките да останат единствено за по-бедните родители, като се усили размерът на заплащането и подоходният аршин.

Заради бурната социална реакция и против този вид, по предложение на Вътрешна македонска революционна организация се вкарва и данъчно облекчение, с което облагаемата основа може да се понижи до 4500 лева на година за едно дете, т.е. оптималната отстъпка може да бъде 450 лева на дете.

Данъчното облекчение ще може да се употребява от всички родители, в това число и от тези, които получават и надбавки, излиза наяве от текстовете. Така, оптималната помощ, която ще получат родителите с по-ниски приходи през 2021 година, е 930 лева за едно дете, излиза наяве от препоръчаните текстове.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР