Родителите обичат да показват снимки на своите малки, току що

...
Родителите обичат да показват снимки на своите малки, току що
Коментари Харесай

Семейството, което се сблъска с албинизма - и го превърна в своя житейска кауза

Родителите обичат да демонстрират фотоси на своите дребни, одеве родени деца, гордеейки се пред родственици и другари. Това важи и за Патриша Уилямс и нейното семейство. Тя прави фотоси на дребния си наследник с обич и деликатност. Но когато демонстрира изображенията на хората към себе си, получава непредвидена реакция.
 Синдром на несресваемата коса при децата и причинитеза това нетипично положение
Има ли избавление от синдрома на несресваемата коса при децата

Едно извънредно положение

Патриша ражда сина си Ред през 2012 година И не вижда, че момченцето има нетипично светла коса, до момента в който не навършва два месеца. Тогава стартират да се демонстрират и други неща, като проблеми с очите и извънредно бяла кожа, които са типични знаци за албинизъм.

Патриша се съмнява, тъй като в никакъв случай не е чувала за положението. Но поради очевидните, тя и брачният партньор ѝ се съветват с генетик за безапелационна диагноза.

И се оказва, че дребният Ред има окулокутанен албинизъм вид 1, положение, което визира 1 на 17 000 души по света. Характеризира се с мощно понижено произвеждане на меланин - пигментът, който придава мрачен цвят на кожата, косата и ириса. Toвa вeщecтвo cъщo игpae значима poля в paзвитиeтo и фyнĸциoниpaнeтo нa oчитe, пopaди ĸoeтo xopaтa c aлбинизъм имaт пpoблeми cъc зpeниeтo.

Тогава Патриша си спомня странната реакция на болничния личен състав при раждането на Ред поради неговата необикновена бяла коса и светли очи. Но защото самата тя, както и брачният партньор ѝ и първородният им наследник Гейдж са светли и с руси коси, тя не се е тормозила от обстоятелството.

Но косата на Ред остава бяла, макар напредването на възрастта. А очите му са с изумителен колорит на синьото, граничещ с алено при избрана светлина. А когато и идващият наследник на Патриша - Рокуел се ражда през 2018 година със същите белези, тя осъзнава, че това е нещо, с което ще би трябвало да се оправя до края на живота си.

Но един от най-неприятните моменти за фамилията е, когато схващат, че хората в обществените мрежи употребяват фотоси на новороденото бебе, с цел да ги популяризират и създават нелепи смешки. Ред също е бил обект на насмешки в учебно заведение поради външния си тип.

Родителите на Рокуел са били добре готови за идването му, защото са създали задълбочено проучване преди раждането му. Те обаче няма по какъв начин да са готови фотосите на сина им да станат вирусни онлайн.

И водени от желанието си да предотвратят предстоящ тормоз над деца, диагностицирани с сходно разстройството, те стават деятели и се пробват да покачат осведомеността на хората за албинизма. Разбират, че дребното, което обществото знае, идва главно от всеобщи филми, които не дават точна визия.

За малко време Патриша получава огромна база от почитатели и поддръжка от доста непознати хора.

След интервенция за страбизъм -, в което двете очи гладат в разнообразни направления едно по отношение на друго, Ред е трансфериран от учебно заведение за хора с повредено зрение в нормално държавно учебно заведение. Операцията се оказа отличен избор за детето и неговите близки.
 Разгадаха част от аргументите за Синдрома на неочакваната детска гибел
Разгадаха част от аргументите за Синдрома на неочакваната детска гибел

Огромна мистерия за учените

С днешна дата, когато Ред е към този момент на 11 година, " разликите " му стават все по-малко забележими за връстниците му. Единствено би трябвало постоянно да е добре квалифициран за игра на открито. За да излезе на слънце, той се нуждае от шапка и слънцезащитен крем, само че също така той е като всяко друго дете. И Рокуел, по-малкият му брат, също се оправя добре, написа Daily Positive Info.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР