Родителите не трябва да се стресират от факта, че техните

...
Родителите не трябва да се стресират от факта, че техните
Коментари Харесай

По-груби и непокорни тийнейджъри: Било нормално при локдаун

Родителите не би трябвало да се стресират от обстоятелството, че техните благодушни и възпитани младежи са станали груби и непокорни по време на пандемията, написа в. " Метро ".

Хората от фамилния кръг няма да са единствените, които ще следят тази стряскаща смяна в децата им през тази луда година. Подрастващите като с магична пръчка са се трансформирали в навъсени персони, бързо избухващи и без никакъв почит към близките. Това е съвсем всеобщо събитие, изяснява психоложката Беки Спелман от лондонската Частна лечебна клиника.

 Родители упорстват децата да имат достъп до спорт, присъствено или хибридно образование Виж още

По нейните думи доста младежи претърпяват поврат в своето психо-развитие по време на локдауна. Те се връщат няколко стъпала обратно в своя преход към съзряването като възрастни персони. Тийнейджърите демонстрират всички негативни черти на своето държание от много по-ранен собствен стадий, който ние си мислехме, че са преодолели.

Ограниченията от карантината задействат чудноват механизъм, който кара юношите да се връщат към неприятните си привички, които съзряването би трябвало да остави зад тила им.

" Когато на главите ни се стоварят прекомерно доста правила и ограничавания, нашата естествена реакция е да възроптаем против тях ", акцентира Беки Спелман. Подобна обстановка припомня на младежите времената, когато на тях са им били забранявани доста неща, съвсем всичко. Бунтът против това може да придобие най-различни прояви. Като съзнателно тъпчене на всички правила на карантината или неразумно събиране с другари, настроени на същата протестна вълна ", акцентира Спелман. Психологическата реакция на рестриктивните мерки доста постоянно добива форма на необяснимо жестоко отношение в тесния фамилен кръг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР