Родителите не си дават сметка, че децата им са затлъстели

...
Родителите не си дават сметка, че децата им са затлъстели
Коментари Харесай

Родители не осъзнават, че децата са с наднормено тегло

Родителите не си дават сметка, че децата им са затлъстели и употребяват нездравословна храна като премия за положително държание - за това свидетелства ново изследване.

Майките и бащите на едвам 9% от децата с наднормено тегло го регистрират, въпреки че съгласно данни на здравните организации съвсем една трета от хлапетата сред 2 и 15 години са затлъстели.

Напрегнатите родители може и да усложняват рецесията с детското наднормено тегло, употребявайки храни, които го задействат. Това се схваща от изследване измежду 2000 родители, направено по поръчка на огромна застрахователна компания.

Почти половината признават, че дават на децата си сладкиши, шоколад и нездравословни храни, като родителите, които работят, вършат това най-често. Това значи, че съвсем две на всеки пет деца ядат шоколад или чипс всеки ден.

Горе-долу толкоз майки и татковци споделят, че награждават децата с посещаване на някоя фаст-фууд верига, а трети пък вземат храна за у дома.

Над половината фамилии също по този начин разрешават на децата си повече време пред другите екрани като премия за положително държание, като по този метод ги излагат на по-голяма заплаха от затлъствяване, защото им оферират да седят, вместо да правят някаква физическа интензивност.

Там Фрай от Националния конгрес по затлъстяване в Англия споделя: „ Когато има толкоз доста деца с наднормено тегло, за родителите става мъчно да преценяват кое е здравословен размер за детето и кое – не.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР