Родителите на заподозрения за стрелба в сръбско училище тийнейджър ще

...
Родителите на заподозрения за стрелба в сръбско училище тийнейджър ще
Коментари Харесай

Родителите на сръбския тийнейджър, убил 10 души в училище, ще се изправят пред съда

Родителите на обвинения за пукотевица в сръбско учебно заведение младеж ще бъдат изправени пред съда в столицата Белград, откакто синът им умъртви 10 души, в това число 9 съученици, съобщи Агенция Франс Прес.

Инцидентът през май предходната година - дружно с втората пукотевица, която се случи ден по-късно - раздруса Сърбия, като провокира огромни демонстрации против държавното управление, които се сплотиха в опозиционна коалиция, която взе участие в последните избори.

Процесът се организира, откакто през октомври Висшата прокуратура в Белград повдигна обвиняване на бащата на обвинения стрелец за " съществено действие против общата сигурност ".

Според прокурорите бащата е обучавал сина си да употребява огнестрелно оръжие.

Бащата е упрекнат и в това, че не е обезопасил вярно оръжията и боеприпасите, като е разрешил на обвинения да скрие в раницата си револвер и 92 патрона, които по-късно е употребявал по време на стрелбата.

Майката на обвинения е упрекната в нелегално владеене на муниции.

Прокурорите повдигнаха обвинявания и на ръководителя на сръбски клуб по пукотевица и на инструктор за предоставяне на погрешни показания.

Стрелецът е бил единствено на 13 години по време на нападението, заради което не носи наказателна отговорност според сръбското законодателство.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР