Родителите на бебе твърдят, че лекарска небрежност е причина за

...
Родителите на бебе твърдят, че лекарска небрежност е причина за
Коментари Харесай

Родилка, спасена със Спартан, обвинява лекарите за смъртта на бебето си

Родителите на бебе настояват, че лекарска немарливост е причина за загубата на детето им. Става дума за родилката, която беше превозена по неотложност с боен аероплан „ Спартан ” от Варна до София.

Изара Маринова се появява на бял свят след един импровизиран аборт и няколко несполучливи опита инвитро. Момиченцето се ражда през януари тази година в частната болница „ Майчин дом ” във Варна. Живее единствено 6 месеца.

Надежда Маринова има лека бременност. Наблюдавана е от доктор Мирослав Иванов, който е акушер-гинеколог в частната болница. Въпреки че дамата ражда първото си дете със секцио и получава голям брой затруднения, по думите ѝ докторът бил безапелационен, че може да роди второто си дете по натурален път. „ Цезарово сечение не ми е било предлагано, нито съм подписвала документи, че го отхвърлям ”, твърди почернената майка. Бащата на бебето Павел попитал лекаря дали матката ще издържи на естественото раждане. Бил убеден, че няма да има никакви затруднения.

Пет дни преди датата на термина, Надежда получава контракции. Дежурният доктор в болничното заведение открива, че с бебето има проблем, предаде . Налага се незабавно секцио. Родителите настояват, че екипът се е забавил, а това е довело до тежки увреждания при детето. „ Д-р Иванов пристигна, видя, че нещата са се усложнили. Изчезна за 10 минути и след това стана ясно, че е отишъл за 10 минути да си подрежда операционната, тъй като е нямало принадлежности, нямало е нищо, с цел да започва интервенция. От момента на идването ни в болничното заведение досега, в който стартира незабавната интервенция, минават повече от 50-60 минути ”, спомня си Надежда.

Според адвокатката на родителите времето, за което бебето трябвало да бъде извадено, е сред 5 и 8 минути.

През това време тоновете на плода падат фрапантно. Изара се ражда без дихателна и сърдечна действия. Налага се да бъде интубирана. „ Беше в извънредно тежко положение. Не можеше да затвори клепачите си, не можеше да затвори устата си, едвам помръдваше ръчичките си, краката бяха съвсем сковани ”, споделя майката.

Изара умира преди няколко седмици от пневмония. Родителите ѝ са завели иск и против доктора, който е следил бременността, и против болничното заведение. Д-р Иванов в писмен отговор дружно с управлението на лечебното заведение дават отговор, че „ Цезаровото сечение на Надежда е осъществено неотложно. При раждането детето е поето от неонатолог и са осъществени реанимационни действия в цялостен размер “. От Изпълнителна организация „ Медицински контрол ” не са разкрили нарушавания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР