Родителите на 32-годишния Здравко Чакъров, който изчезна на 10 септември

...
Родителите на 32-годишния Здравко Чакъров, който изчезна на 10 септември
Коментари Харесай

Родителите на Здравко: 16 дни няма вест от сина ни, несподелена любов отключи болестта му

Родителите на 32-годишния Здравко Чакъров, който изчезна на 10 септември в Морската градина на Варна, са изцяло обезверени. 
Хората обиколили 7 села край Варна да го търсят, разлепили разгласи навсякъде и говорили с хората на всички места, показа за Varna24.bg майката на изчезналият мъж. 
"Не знаме към този момент къде да го търсим, на открито времето е студено, несъмнено зъзне детето ми, скита гладно...Не зная по какъв начин се оправя без медикаментите, които са му витално нужни. Молим Господ да ни подскаже къде да го търсим, на Луната да ми кажат, че би трябвало да отида, ще отида! ", показа през сълзи майката на Здравко.

По нейните думи Здравко живеел в личен свят и не обичал да излиза на открито. Ходел вкъщи от стая в стая и когато родителите му го питали по какъв начин е, казвал: "Аз съм добре, на хубаво място съм, в Космоса... ". 
На 6 септември с доста старания родителите му съумели да го убедят да отидат на плаж. Когато отишли край морето, Здравко тръгнал към вълнолома, татко му хукнал след него, само че мъжът се върнал и декларирал изрично, че желае да се прибират.

Както към този момент Varna24.bg заяви, мъжът страда от шизофрения. Състоянието му било предизвикано от дълбока меланхолия, която Здравко изживял на 20 години поради несподелена обич. Затворил се в себе си и почнал да става нервозен, откакто видял момичето, в което е влюбен, с бебешка количка в Морската градина. 
От тогава с интелигентното момче, което знаело три езика и свирело на пиано, пишело стихове и четяло непрекъснато, почнала пагубна смяна.

Стигнало се до там, че преди 13 години, точно на Коледа, Здравко се нахвърлил върху родители си. 
Тогава извикали полиция и младият мъж бил затворен в психиатрия. Започнало лекуване с разнообразни лекарства. Страдал от голям брой съпътстващи болести. Тежал 165 кг. След бягане по лечебни заведения в пет страни, родителите съумели да подобрят положението му. 
Благодарение на неимоверните старания на майка му той съумял да смъкна тежестта си до 100 кг и да се оправи с диабета и високото кръвно налягане. Всяка седмица Здравко бил подложен на проучвания, а майка разум настойчиво го лекувала с билки, с цел да успее да усъвършенства психическото му положение. 
На 7 септември били последно на обзор и лекарят ги обнадеждил, че положението му доста се е подобрило. Радостта на фамилията обаче не траяла дълго. Само след три дни мъжът изчезва в парка и оттогава от него няма диря.

"От полицията ни казват-чакайте! Боли ме сърцето някой да не го е заключил някъде, само че в случай че беше похитен до момента все щяха да изискат откуп ", добавя през сълзи майката на Здравко.
От полицията разясниха за Varna24.bg , че продължава издирването на лицето и няма нови обстоятелства към него ".

В случай, че някой забележи Здравко, който е висок 187 см. и е облечен с риза на квадрати и кафяви дънки, може да се обади на тел. 112 или да се свърже с околните на следните телефони: 0897620544, 0898950987 и 052331713.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР