Родителите, които желаят децата им да учат онлайн от вкъщи,

...
Родителите, които желаят децата им да учат онлайн от вкъщи,
Коментари Харесай

Родители вече подават заявления за онлайн обучение

Родителите, които желаят децата им да учат онлайн от у дома, към този момент могат да подават заявление за задачата, съобщи в петък министърът на образованието Красимир Вълчев.

Очаква се МОН през днешния ден да изпрати писмо до шефовете и районните ръководства на образованието (РУО), в което да им обясни по какъв начин би трябвало да постъпват в тези обстановки.

Онлайн образованието ще се позволява както по медицински аргументи (заради заболяване на детото, негов родител или непосредствен на същия адрес), по този начин и по желание на фамилията, като във втория случай ще е нужно и позволение от РУО въз основата на няколко критерия. Управлението по обучение ще взема поради техническата обезпеченост на фамилията за онлайн образование, както и проявения от съответния възпитаник ангажимент към образованието през миналата година, който ще се открива с писмо от шефа на учебното заведение.

Ако получи позволение да учи от у дома, ученикът ще следи урока, без да взе участие интензивно в него и без да получава внимание от учителя. По този метод няма да могат да му се пишат и оценки. За да има образование в електронна среда, учебното заведение ще би трябвало да подсигури камера и микрофон в класната стая, ориентирани към дъската и учителя, само че не и към останалите възпитаници, както и добра интернет връзка.

" Основен аршин (при даването на позволение от РУО, б. р.) за учениците след първи клас ще бъде мнението на шефа. То няма наложителен темперамент за преценката на началника на районното ръководство по обучение, само че би трябвало да има мнение на шефа въз основата на информация на учителите дали този възпитаник е бил зает с просветителния развой в миналата година. Ние не желаеме тази опция да се трансформира в необятно отворена врата за злоупотреби. Имаме над 15% учиници, които имат проблем с постоянната посещаемост, под 70% междинна посещаемост ", изясни министър Красимир Вълчев. По думите му МОН няма да допусне тази опция да се трансформира във вид за отсъствено образование.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР