Родителите, чиито деца не са приети в държавни или общински

...
Родителите, чиито деца не са приети в държавни или общински
Коментари Харесай

Нови условия за неприетите в детска градина деца

Родителите, чиито деца не са признати в държавни или общински градини заради липса на свободни места, ще би трябвало да дават отговор на 6 условия, с цел да получават месечна финансова отплата от страната в размер на към 300 лева за развъждане и образование на децата им.

Това планува проектонаредба на просветното министерство, препоръчана за публично разискване.

Първото изискване е детето да е кандидатствало за банкет в държавна или общинска детска градина или учебно заведение, намиращи се в региона на сегашния му адрес и да не е признато заради липса на свободни места.

Детето не би трябвало да е записано в целодневна, полудневна или почасова организация на предучилищното обучение в нито една държавна или общинска детска градина или учебно заведение.

Третото изискване е общината по сегашния адрес на детето да не e предложила на родителите друго равностойно място в детска градина или учебно заведение.

За съответната образователна година детето следва да е записано в независима организация на предучилищното обучение в държавна или общинска детска градина или учебно заведение или в независима, целодневна, полудневна или почасова организация в частна детска градина или учебно заведение.

Последните две условия са, в случай че детето е на частна детска градина или частно учебно заведение, съответната институция да не получава държавно финансиране и родителите да не получават подкрепяне от държавния бюджет или по оперативни стратегии за същите действия на друго съображение за интервала, за който им се изплащат средства за компенсиране на разноските по развъждане и образование на техните деца.

Компенсациите ще се дават за децата от 3-годишна възраст до постъпването им в първи клас, а за актуалната образователна година срокът за подаване на заявки за приемане на обезщетения е до 30 април.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР