Родителите често поощряват децата си да изкарват отлични оценки в

...
Родителите често поощряват децата си да изкарват отлични оценки в
Коментари Харесай

С какво се отличават „Успяващите деца” и как да насърчим развитието им за бъдещ успех в живота?

Родителите постоянно насърчават децата си да изкарват отлични оценки в учебно заведение и да посещават спомагателни извънкласни действия, с цел да бъдат признати в най-хубавите университети и да имат максимален късмет за сполучлива кариера. Но дали това е вярната формула за възпитаването на един успяващ човек?

В новата си книга „ Успяващите деца: Изненадващите аргументи някои да изостават, а други да процъфтяват ” изтъкнатият детски психолог и преподавател с дългогодишна процедура доктор Мишел Борба дава отговор на този въпрос и демонстрира, че университетските достижения не са благонадежден индикатор за триумф в XXI век.
 Стъкленият хотел от Емили Сейнт Джон Мандел – за крехкостта на човешките взаимоотношения " Стъкленият хотел " от Емили Сейнт Джон Мандел – за крехкостта на човешките взаимоотношения
Романът на американската писателка е въодушевен от разкриването на най-големия лъжец в историята, Бърнард Мадоф. Американската писат...

Но за какво прекомерно повишените упования към сегашните младежи способстват за притеснителната наклонност децата ни да са по-тревожни и депресирани спрямо връстниците си от предходни генерации?

„ Успяващите деца: Изненадващите аргументи някои да изостават, а други да процъфтяват ” предлага модел на образование, който цели освен да увеличи триумфа на децата в учебно заведение, а да им помогне да подобрят държанието си – да бъдат по-уверени и по-оптимистични.

С 40-годишния си опит като преподавател, детски възпитател и учебен съветник доктор Борба предлага рационални и постижими препоръки за родители и учители, които могат да бъдат приложени във всяка възраст.

Тя открива, че сполучливите и приключени персони се отличават със седем мощни черти на характера – самонадеяност, емпатия, самоконтрол, добродетелност, неизменност, ученолюбивост и оптимизъм. Усвояването на тези качества при децата води до понижаване на тревогата, оказва помощ им да се приспособяват към изменящия се свят и да могат да вземат решение проблемите си.
 Френският фотограф – разказ за смелостта и ужаса да запечаташ невъобразимото " Френският фотограф " – разказ за смелостта и ужаса да запечаташ невъобразимото
По време на Втората международна война обликът на стереотипния боен сътрудник приема образа на мощен и отдадени мъж. Но паралелно с тези с...

Всяка глава в изданието преглежда поотделно седемте черти на характера и включва подобаващи за възрастта действия – игри, тематики на диалог, книги и филми, които да развият и затвърдят съответните качества в децата.

Базирайки се на персоналния опит на авторката, „ Успяващите деца: Изненадващите аргументи някои да изостават, а други да процъфтяват ” се трансформира в справочник, който да ви помогне да опознаете мощните страни на детето си, да го насърчите да се възползва от дарбите си и да се откри като една по-успешна, по-здрава и щастлива персона.

Д-р Мишел Борба е интернационално приета американска преподавателка, награждаван създател на 24 книги и специалист по образование на деца. Тя работи с над един милион родители и възпитатели по целия свят и на база на опита си предлага тактики за подсилване на характера на децата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР