Родители се събраха на протест пред Народното събрание, те настояват

...
Родители се събраха на протест пред Народното събрание, те настояват
Коментари Харесай

Родители на протест, искат надбавки за всички деца

Родители се събраха на митинг пред Народното събрание, те упорстват да се смени общественият модел за подкрепяне на децата и фамилиите.

Детски добавки да получават всички родители без оглед на прихода, както и да се трансформират разпоредбите за разпределяне на наследствени и инвалидни пенсии за децата сираци, желаят протестиращите.

За двайсетина минути придвижването за коли пред постройката на Народното събрание беше затворено, с цел да могат, под звуците на гайда и национална музика, родителите и техните деца да се заловен на хоро и да развеят българския трикольор. Хората носят черни тениски " Системата ни убива " и запалени свещи в ръце. Плакатът-призив към институциите гласи: " Стига безучастие, стига неистини. Засрамете се. Излагате се ". Родителите питат къде е страната и споделят, че няма да мълчат, заяви БНР.

Семейства от Шумен поддържаха националния митинг за по-добър обществен модел за отбрана на децата. Над 30 родители се проведоха в обществените мрежи и се събраха пред постройката на Общината, с цел да изразят своето неодобрение от дискриминационната политика на страната към децата им. И в Добрич стотици родители се събраха на митинг пред постройката на Общината с претенции за смяна в обществения модел и повече сигурност за бъдещето на децата си. Те възпламениха свещи и ги сложиха пред общината като знак на загиващата страна.

Майки на деца с увреждания и на сираци се събраха и в Русе на кротичък митинг под наслов " Код: Черно ". Липса на самостоятелна оценка за помощни средства, недостъпната архитектурна среда, дискриминирането на децата - сираци и тежкото състояние на младежите с увреждания, навършили пълноправие, бяха измежду главните проблеми, които събраха десетки майки пред другояче пустата постройка на Общинската и регионална администрация в Русе.

Семействата са потърсили за подпомагане президента Румен Радев и се готвят да му показват проблемите си при идното му посещаване в града на 4 май.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР