Родители предлагат в Община Пловдив да помислят върху промяна на

...
Родители предлагат в Община Пловдив да помислят върху промяна на
Коментари Харесай

Родители искат промени в районирането на забавачките

Родители оферират в Община Пловдив да помислят върху смяна на районирането на детските градини в града. Става въпрос за такива, които се намират на границата сред два региона. За това сигнализираха татковци и майки, които се обадиха в редакцията, с цел да осведомят за ​своите проблеми. Няколко фамилии живеят в блоковете на бул. " Източен ", на 50 метра от ДГ " Чайка ". По адресна регистрация те се водят в регион " Централен " и по тази причина забавачката, която виждат от прозорците си, се оказа недостъпна за тях.

" На мен ми е най-удобно да запиша детето си в ДГ " Чайка ", защото ни е доста близо. Поставихме я преди всичко в нашите стремежи, само че тя се води в регион " Източен " и не ни класираха. Получихме място едвам на четвъртото ни предпочитание - за ДГ " Еделвайс " в " Тракия ". Това малко ни тормози, само че отидох и записах детето си в там. Оказа, че въпреки и надалеч, ни е по-удобно да вървим там, в сравнение с от градини, посочени от нас на второ и трето предпочитание. Пък и искахме да бъдем сигурни, че няма да останем без забавачка за новата образователна година ", описа една от майките.

Техни комшии също били принудени да запишат наследниците си в детски заведения в други региони. Някой от фамилиите от " Централен ", живеещи покрай ДГ " Чайка ", към този момент не кандидатствали за нея, защото няма късмет децата им да бъдат признати там.

Затова хората упорстват казусът с районирането да се разиска от специалистите в Общината, като се чуе и мнението на родителите, и да се откри задоволително за всички решение. Подобни проблеми имало и в други региони на града и това ощетявало и децата, и родителите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР