Родители подаряват на децата си пътуване с Родопската теснолинейка. Уникалното

...
Родители подаряват на децата си пътуване с Родопската теснолинейка. Уникалното
Коментари Харесай

Родители подаряват на децата си воаяж с теснолинейката

Родители подаряват на децата си пътешестване с Родопската теснолинейка. Уникалното прекарване за малчуганите ще бъде на следващия ден, когато Малкото влакче ще стане сцена на неповторимо тържество. С Дядо Коледа, със Снежанка, с дарове и – несъмнено, с доста забава, освен това – на фона на неповторими гледки от красиви български планински кътчета.

„ За мен беше извънредно радващо и извънредно благо да чуя, че майки и бащи се вълнуват откровено от идното пътешестване и че го считат за специфичен метод да зарадват децата си, сподели Кристиян Ваклинов от Сдружение „ За теснолинейката “, което е уредник на събитието. Това значи, че съумяваме да докоснем сърцата на хората, да им дадем прелестно преживяване – освен на дребните, а и на техните родители, което е доста значимо. Имаме запитвания чак от Троян и Ямбол. Което пък на нас ни топли сърцата, защото явно продължаваме да привличаме интерес към теснолинейката, към нейната магия, към нейната история. А това е следващото мероприятие, чиято основна цел е да притеглим внимание към тази линията, която е наша идея. Впечатляващо е, че хора ще пътуват с персонални средства толкоз километри, с цел да стигнат до Септември и да се повозят на Малкото влакче. Впечатляващо е, че са създали този избор, макар че Троян и Ямбол са прелестни български региони с задоволително история и забележителности и това ни задължава доста да се постараем. От Ямбол се обади възрастен човек, който показа, че желае да изживее тази магия навръх Коледа и да са върне към детството. Щастлив съм, че хората възприемат по този начин това, което вършим, тъй като в последна сметка ние го вършим от сърце. Това демонстрира какъв брой огромен е смисалат от това, което вършим “.

150 от 240-те места бяха ангажирани. Ваклинов благодари на БДЖ, че още веднъж гласоподава доверие и отпуска за воаяжа двойно повече вагони – 8 вместо нормалните 4 плюс бюфет. В досегашните пътувания композициите постоянно са били задоволително цялостни и даже претъпкани. Макар за идния празник на стоманени колела все още към момента да има 90 места, най-вероятно те още веднъж ще се заемат от купили билети в последния миг без резервация.

Ако решите и вие да си подарите неповторимата страст от радостен празник в Малката железница, при който всеки ще получи и материални, и прочувствени дарове, припомняме още веднъж поканата на уредниците:

В навечерието на Рождество Христово и Нова година Гражданско съдружие „ За теснолинейката ” кани дребни и огромни да се потопят в магията на Малкото влакче, пъплещо през три планини, две котловини, шест реки, седем градчета, голям брой села, тунели и мостове! Да изпратим дружно остарялата 2018 година по една от най-романтичните и красиви жп линии в България и света като си подарим това вълшебно пътешестване единствено за 6,50 лева в посока.
Празничното премеждие ще стартира по традиция от гара Септември на 22.12.2018 година в 08:45 ч. и ще продължи през целия ден на борда на трен „ Родопи ” – до крайната гара Добринище и назад. По време на пътуването нашите посетители ще се срещнат с Дядо Коледа, Снежанка и дребните работливи джуджета. За малчуганите сме подготвили дарове и изненади, тъй че не се колебайте и ги доведете. Уютните и топли вагончета, горещата пара и зимната панорама в близост ще създадат пътуването в действителност приказно за децата и за вас – техните родители. Не се колебайте и си подарете това незабравимо странствуване във времето в съботния 22-ри декември.
Малчуганите до 7-годишна възраст пътуват гратис. За трен „ Родопи ” има връзка от и за гарите София, Пловдив и Пазарджик – сутринта и назад вечерта. Може да се качите на трен от София, Пловдив, Пазарджик или от началната гара за теснолинейката – Септември. Може да пътувате до избрана точка по маршрута или през целия ден до Пирин и назад. Повече информация за разписанието и цените може да видите на www.razpisanie.bdz.bg
Очакваме Ви, другари!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР