Родители подадоха сигнал до прокуратурата заради неправомерен прием в детски

...
Родители подадоха сигнал до прокуратурата заради неправомерен прием в детски
Коментари Харесай

Сигнал до прокуратурата: Над 4000 деца приети неправомерно в детски градини

Родители подадоха сигнал до прокуратурата поради непозволен банкет в детски градини в столицата. Става въпрос за децата, които се употребяват с преимущество поради хронично заболяване.

Държавното обвиняване е сезирано за казуса от семейство, чието дете е признато в мечтаната детска градина, само че шест месеца по-късно майката и бащата схващат, че здравият им наследник е регистриран като хронично болен. 

" За страдание обаче на нас не ни беше казано и оттова произтече казусът, тъй като не желая детето ми да бъде вкарано по този метод в детската градина. Детето ми е безусловно крепко ", споделя майката Силвия Михайлова. 

Напрежение поради кандидатстването за детска градина в София

Децата с хронични болести се одобряват в допълнение - отвън позволената по закон численост. Затова от детската градина молят родителите да изкарат документ за съществуване на някакво заболяване. 

По случая тече инспекция от общината. Според системата съвсем 25% от записаните в столични детски градини деца са с хронични болести. 

Много от диагнозите, които са вписани, отсъстват от наредбата. Има 1653 деца с атопичен дерматит, който от 2013 година е изключен от този лист. Има и 960 деца, за чието заболяване няма никакви данни.

Масово допитване до родителите желаят ли камери в яслите и детските градини

От Инициативния комитет на родителите предоставиха информацията на прокуратурата и чакат цялостна инспекция на всички детски заведения в София.  

" Този път ще настояваме за действителни дисциплинарни санкции ", съобщи Васил Николов от Инициативния комитет за качествена просветителна система. 

От Столичната община обясниха за NOVA, че огромна част от децата с хронични болести са признати преди смяната на наредбата в края на 2016 година Не всички шефове обаче били наясно с промените в листата с диагнози и се случвало да се одобряват деца и по старите правила.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР