Родители подадоха сигнал до прокуратурата, след като влогър обяви 8-годишно

...
Родители подадоха сигнал до прокуратурата, след като влогър обяви 8-годишно
Коментари Харесай

Проговори бащата на момиченцето, обявено за загинало от влогър

Родители подадоха сигнал до прокуратурата, откакто влогър разгласи 8-годишно им дете за свое, а по-късно и за починало в злополука. Снимката беше оповестена в обществените мрежи. В обява младежът споделя по какъв начин „ сякаш щерка му “ е блъсната от кола. Авторът употребява фотография на малко момиче и даже цитира елементи към измислената злополука.

Истинският татко е шокиран, когато вижда обявата с фотографията на 8-годишната си щерка.

„ Въпросният влогър си пусна лайф видео в „ Инстаграм “, в което обясняваше по какъв начин щерка му е блъсната, убита и така нататък “, сподели пред БТВ Стоян Георгиев, татко на момичето.

Прокуратурата проверява блогър за подправена вест за умряло дете

Влогърът се показва като артист с трагични клипове в интернет. Заяви, че инцидентно е изтеглил фотографията на момичето от търсачката в интернет. Мъж, представящ се за негов татко твърди, че момчето има психологични проблеми. „ Не съм го виждал, тъй като ме е блокирал отвред – единствено другари ми демонстрират. В потрес съм, омръзна ми с него да се посрамвам “, сподели той.

Според психолога Полина Василева при влогърите и селфи-маниаците се следи характерно рисково държание – някои от тях стартират да губят възприятие за действителност. „ Прекарвайки доста часове зад камерите си, влизайки във всевъзможни функции, в някакъв миг е допустимо да изгубят своята еднаквост. Тоест, границите липсват. Мисля, че е време влогарите да пораснат “, добавя тя.

Според адвокати засегнатите лица могат да търсят обезщетение за породените морални вреди. Авторът на клипа твърди, че съжалява. А по случая към този момент са сезирани и ГДБОП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР