Родители подадоха сигнал до медиите, тъй като по думите им

...
Родители подадоха сигнал до медиите, тъй като по думите им
Коментари Харесай

Изпадаше в истеричен плач, сънуваше кошмари: Деца са били принудени да спят на земята в детски център

Родители подадоха сигнал до медиите, защото по думите им децата им, които са на възраст сред 2 и 4 години, са били принудени да спят на земята в детската градина.

След инспекция от тяхна страна се оказва, че частното детско заведение даже не е лицензирана детска градина, а детски център, където по закон децата не би трябвало да спят или да се хранят, предава.

По разказите на обезпокоените родители даже е имало дни, в които на децата не са давали храна. Веригата има два детски центъра - в столичните квартали  " Дружба " и " Младост ".

" В началото на септември детето единствено показа, че спи на земята и от това има болки в гърба и крачетата ", споделя една от майките.

След като е попитала личния състав допустимо ли е това, отговорът е бил, че такова нещо няма и евентуално детето се е объркало.

" Моето дете посещаваше за малко центъра. Въпреки това беше ужасно травмирана като чуеше думите „ сън ” или „ детска градина ” - изпадаше в нервен рев, сънуваше кошмари и не можеше да заспи, разболяваше по-често. Минахме през Ад. В момента посещава друга детска градина и спря да плаче на втория ден ", посочи различен родител.

" Детето ми също ходеше за малко, не знаех, че има чак такива нередности. И то се оплакваше, че го боли тялото. Реално я отписах, тъй като тя доста протестираше заран когато я оставяхме, вечер се будеше от кошмари. Беше много обезпокоена, личеше си, че минава през мощен стрес ", добави друга майка.

При записването родителите са били уверени от шефовете, че децата спят и се хранят, а също по този начин, че центърът е еквивалент на детска градина .

" Те ни демонстрираха мобилни кревати, на които децата спят. Увериха ни, че това канадски модел и е доста добре за децата ", съобщи татко на дете.

Една от майките се свързва персонално с възпитателка, която поставя грижи за децата.

В началото не е желала да показа, само че по-късно обяснила, че догатките са истина – децата спят на земята и храненето е извънредно нередовно.

Сигнал е подаден към РЗИ. Оттам споделят, че са осъществени голям брой инспекции и центъра е бил глобяван.

Родителите подават сигнал за селективно принуждение и към полицията. От Министерство на вътрешните работи обявиха за NOVA, че има кореспонденция при тях и се работи предпочитано по случая.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР