Родители от русенската гимназия по изкуствата излизат на протест срещу

...
Родители от русенската гимназия по изкуствата излизат на протест срещу
Коментари Харесай

Агресия в русенската гимназия по изкуствата: Ученик пребива съученици!

Родители от русенската гимназия по изкуствата излизат на митинг против експанзията на дете в учебното заведение.
По думите им техните деца са нападани от момче, което поради сходни прояви към този момент няколко пъти е местено от други школа в дунавския град. В този случай обаче управлението на гимназията се оказва безпомощно.

Въпреки жалбите, родителските срещи и сигналите до разнообразни институции, нападателният възпитаник не поправя държанието си. На педагогичен съвет е взето решение той да бъде изместен в друго учебно заведение. Четвърто за последните 6 година На този стадий обаче тъжба от бащата попречва осъществяването на това решение. А и очевидно с това казусът няма да бъде решен.

Пред камерата на bTV родителите описаха, че 13-годишният проблематичен възпитаник е пристигнал в учебното заведение преди две години и оттогава са почнали всевъзможни провокации от негова страна – деца, замервани с камъни, ритници в главата, пушене на електронни цигари, обири. В предното учебно заведение пък агресорът нанесъл междинна телесна щета на дете. Носел в себе си нож.

Директорката Мария Дуканова уточни, че управлението е направило всичко, което законът разрешава – срещи на психолог с родителите и със самото момче, както и със съучениците му, санкции и решение за пренасяне в друго учебно заведение. Обжалването обаче блокира процедурата.

„ Училището към този момент няма безусловно никакви законови механизми за санкции”, призна тя.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР