Родители от Пловдивско обвиняват медици, че са подменили бебето им.

...
Родители от Пловдивско обвиняват медици, че са подменили бебето им.
Коментари Харесай

Син вместо дъщеря: родители обвиняват медици в Пловдив, че са подменили бебето им -

Родители от Пловдивско упрекват медици, че са подменили бебето им. Лекарите го записали момче, а след това се оказало момиче.

Пред bTV бащата Сандо Александров разказа какво се е случило:

На 17 карам дамата да ражда, докторите споделиха, че ще роди сутринта, роди на 18 събота. Излиза докторката и сподели " честито, имате мъжко ", поставили гривни на майката и бебето. Събрахме родственици да честваме, тъй като първото е момиче и аз се веселя на второто, че е момче. След два дни ме викат да припозная детето (родителите нямат подписан цивилен брак), питат по какъв начин ще се споделя, споделям Асен, това е мъжки жанр ", изяснява бащата.

Майката, която към момента е в Родилно поделение изясни, че попитала докторката какъв е полът на бебето и тя ѝ споделила, че е момче. Сложили им гривни за мъжко бебе, чак след два дни схванала, че е момиче. " Ще правим ДНК тест и в случай че не е нашето, ще си го върнем ", изясни родилката.

Според доктор Христо Кунчев, шеф на родилното поделение казусът е противен, само че успокояващото е, че бебето е жив и крепко. По думите му хората, които са водили раждането, са били преуморени:

Може да се сбърка, когато пъпната шнур от време на време остане сред крачетата на бебето и имитира тестиси. Ако дамата кърви или има незабавен случай в родилна зала, може да се обърка. Казва се момче, демонстрира се. Ако акушерката сгреши тази неточност се предава по веригата нагоре, защото бебето се повива и му се поставят гривните, както се е случило, разяснява лекарят и сподели, че на фамилията е бил препоръчан кръвен генетичен тест за доказване на бащинство, само че бащата е отказал.

Според бащата на новороденото е било обикновено да откажат, тъй като се съмняват, че в болничното заведение могат да подменят резултатите от теста. Още повече, че им съобщили, че е момиче едвам след два дни, " а не след час-два или на другия ден ". Д-р Христов репликира, че сходни подозрения са абсрудни.

Техническа неточност назова недоразумението акушерката, която е израждала бебето. Стоянка Христова е с над 40 години стаж и по думите ѝ до момента не е имала сходен случай:

Аз го израждам, аз вързвам пъпа, просто техническа неточност. Пъпната шнур, когато е сред краката, и като го вземам може да се обърка, за първи път ми се случва да се объркам. На всеки му се случва да е изтощен. Първото нещо, на което би трябвало да се радват е, че е живо и крепко детето, полът не е толкоз значим, сподели сестра Христова.

По думите на старшата на отделението Флора Димитрова " никога не може да става дума за зла предумисъл ".

Това е техническа неточност, която е мигновено установена и поправена, няма никакво подозрение за подмяна на бебето, тъй като в продължение на 90 часа са се родили единствено девойки. Няма от кое място да го вземем това момче, с цел да сменяем ", безапелационна бе тя.

Началникът на отделението д-р Кунчев сподели още, че за момента майката не би трябвало да бъде изписана, тъй като би трябвало да кърми бебето. По думите му детето ще бъде изписано, когато дойдат от Агенция за протекция на детето, с цел да му се даде ЕГН, и когато бъде припознато.

Междувременно семейството е подало тъжба в прокуратурата. Очаква се оттова да бъде назначен ДНК тест, с цел да бъде доказано, че те са биологичните родители на момиченцето.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР