Родители от Перник се обявиха срещу забраната да се носят

...
Родители от Перник се обявиха срещу забраната да се носят
Коментари Харесай

Родители протестират срещу забраната за минерална вода в детските градини


Родители от Перник се оповестиха против възбраната да се носят бутилки с минерална вода в детските градини. Един от главните им причини е, че за пластмасовите чашки не може да бъде потвърдено, че са хигиенични и стерилизирани, и няма по какъв начин преместването на болести и бактерии да бъде предотвратено. Ако всяко дете има шишенце с минерална вода, то знае, че си е единствено негово и пие от него, обясниха родителите.

Казусът разяснява и Силвия Младенова, основен специалист от РЗИ - Перник: " Носенето на минерална вода в пластмасови шишета е всеобща процедура. В законовата разпоредба категорично е упоменато, че всяко дете би трябвало да употребява самостоятелна чашка, която предстои на термодезинфекция и дезинфекция. Не се предлага пиенето на избрани марки минерални води и в случай че се употребява такава вода, тя не би трябвало да бъде импортирана извън, от родителите ".

Наличието на флуорид в минералната вода би трябвало да е под 1,5 мг на литър, добави специалистът и изясни, че за качеството на минералната вода отговорност носи компанията, която има подписан контракт с детското заведение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР