Родители от основното училище Цар Симеон“ във Варна се оплакаха

...
Родители от основното училище Цар Симеон“ във Варна се оплакаха
Коментари Харесай

Първокласник тормози деца във варненско училище 


Родители от главното учебно заведение „ Цар Симеон “ във Варна се оплакаха от систематичен тормоз от първокласник. По думите на родителите детето тормозило непрестанно своите връстници, като се държало жестоко и нападателно. Последният случай е от преди дни, когато една от майките алармира, че първокласникът е бръкнал с молив в окото на едно от децата. Конкретният възпитаник е със специфични просветителни потребности, назначен му е ресурсен преподавател и с него работят психолози.

„ Проблемите започнаха още от първия образователен ден. Синът ми към този момент не желае да върви на учебно заведение. Този вторник в междучасието си е приказвал с друго дете и надлежно съответният възпитаник го удари с молив в окото. За благополучие, казусът се размина без съществени последствия, само че синът ми е доста уплашен “, описа майка в ефира на „ Здравей, България “.

„ Децата се пробват да са другари с детето. Настояваме да бъде преместено в профилирано образователно заведение. Подали сме тъжба през ноември. В сряда имахме родителска среща. Всички искахме отговори от бащата на детето, само че за жалост той от самото начало мълчеше “, описа различен родител.

„ Споделям недоволството на хората. Ние също сме обезпокоени от държанието на детето. То демонстрира експанзия съвсем всеки ден. Ученикът е при нас от подготвителна група. Направили сме всичко допустимо, което нормативната уредба ни разрешава. Не може да преместим детето, това е предпочитание на родителя. Ще изисквам персоналният помощник на ученика да бъде непрестанно до него “, съобщи шефът на учебното заведение Стоянка Велянова.

Бащата не пожела да застане пред камера.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР