Родители от Асеновград роптаят, че се бави приключването на ремонтните

...
Родители от Асеновград роптаят, че се бави приключването на ремонтните
Коментари Харесай

Родители от Асеновград: Децата няма да имат сянка в дворовете на детските градини

Родители от Асеновград роптаят, че се бави приключването на ремонтните действия в детските градини. Майки и бащи недоволстват, че децата им са ориентирани към други образователни заведения и по този начин общият брой на малчуганите става доста огромен - общо 54 в сборна група, разпределени в две пространства по 27 . Това терзание изрази пред Actualno.com Юля, чието дете е записано в ДГ " Пролет " в Асеновград. Жената споделя, че поради ремонтните действия то е пренасочено към ДГ " Слънце ", където изискванията не били изключително подобаващи за деца. Майката изяснява, че в детските тоалетни имало течове от тавана и плесен по стените. По думите на Юля в ДГ " Пролет " са осъществени едвам 30% от ремонтните работи и даже до края на октомври, както е заречен кмета на града лекар Емил Караиванов, малчуганите няма да могат да стартират визитата си там.

Освен това, други родители алармираха, че са отрязани много дървета в дворовете на ремонтираните градини. Вследствие на това, децата ще би трябвало да играят на актуализирани площи, само че изложени на слънце. От община Асеновград не можаха да посочат общо какъв брой дървета са отсечени и какъв брой нови ще бъдат засадени в общо петте образователни заведения, в които се прави ремонтът. Ако децата не стартират визитата си до месец, родители са решени да предизвикват подписка с тъжба.

Припомняме, че планът " Образователна инфраструктура " е със период на осъществяване съвсем до края на идната година. " Дейностите по осъществяването му са в развой на привършване. Що се отнася до ДГ " Пролет " считаме, че в границите на един месец след началото на образователната година тя ще има опция да одобри своите ученици ", разяснява Караиванов.
Според плановото предложение е планувано в двора на образователното заведение да бъде завършена биоградина, в която децата ще се учат да отглеждат зеленчуци измежду природата. Другите действия по двора са слагане на рампа за хора в неравностойно състояние, ще се инсталира нова ограда, ще се направи нова спортна площадка за децата, а старите ще бъдат актуализирани. Освен това, ще се закупи ново съоръжение и обзавеждане за детското заведение.
През миналото лято община Асеновград влага средства за правене на техническа документи за поливната система в двора на " Свети Княз Борис I " в размер на съвсем 14 000 лв., а самото създаване на оборудването коства 36 000 лв.. Изработването на план за основаване на парна апаратура на твърдо гориво на ОУ " Професор Асен Златаров " в село Боянци е коствало над 5 200 лв.. В ДГ " Дружба " пък бе изработен главен ремонт на кухненския блок с доставка и монтаж на газова готварска печка и газова апаратура и съоръжение за 14 700 лв..
Допълнително бяха финансирани и СУ " Свети Княз Борис I " с малко над 5 800 лв., ДГ " Пролет " с 60 000 лв., ДГ " Зорница " с към 70 250 лв. и СУ " Свети Свети Кирил и Методий " с съвсем 3 000 лв.. Сумите са били отделени за довършителни действия, невключени в плана за " Образователна инфраструктура ". По думите на Караиванов във всички учебни заведения на територията на община Асеновград са осъществени и настоящи поправки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР