Родители на ученици от общинско училище в Банкя се събират

...
Родители на ученици от общинско училище в Банкя се събират
Коментари Харесай

Училищен директор взима пари за процедури за биорезонанс, продава и хранителни добавки

Родители на възпитаници от общинско учебно заведение в Банкя се събират с гледище за уволнението на шефа Весела Неделчева. Те настояват, че са принудени да си заплащат за спомагателните занимания на учителите с децата им. Уроците се организират на територията на учебното заведение.

В подмяна на частните уроци родителите получават касов бон с цена за един образователен час - 30 лв.. Схемата с заплащането разкрива логопед, работещ в учебното заведение, а сигналът е на Инициативния комитет за качествена и новаторска просветителна система. От районното ръководство по образованието са почнали инспекция по случая.

,,Това не е единственото нарушаване на този шеф. Директорът и зам.-директорът развиват частен бизнес в учебното заведение. Купили са апарат за биорезонанс, събират по 10 лв. на процедура, продават и хранителни добавки. Всичко е толкоз жестоко и неуместно ", настоя Васил Николов от Инициативния комитет за качествена и новаторска просветителна система.

Предстои приемът на възпитаници в първи клас, а по думите на Николов родители всеобщо настояват, че няма да запишат децата си в учебното заведение, в случай че шефът резервира своя пост.

,,Има репресии върху учителите, те имат потребност някой да се намеси незабавно. Няма кой да ги отбрани, синдикатите не си правят работата ", сподели още той.

Треньорът по плуване в учебното заведение сподели документ, с който прокуратурата отхвърля да проверява подаден сигнал против дейностите в учебното заведение.

,,Тук няма нито здравно лице, нито законен избавител. В това учебно заведение хем се краде, хем има нулева сигурност за децата ", акцентира той.

,,Работя безусловно безплатно, не взимам никакви пари. Човек от учебното заведение, който прави добра връзка сред потребностите на учебното заведение и това, което може да предложи НПО-то ", изясни зам.-директорът Атанас Паскалев.

,,Това е отвън образователно време. Това е времето, в което родителят преценя, че детето би трябвало да употребява тази услуга. Вместо да го заведе в София, той има опция да остави детето си да използва някаква обществена услуга ", сподели от своя страна шефът Весела Неделчева.

Пред екип на Bulgaria ON AIR родители потвърдиха за финансовите схеми в учебното заведение и попитаха кой управлява спазването на разпоредбите против "черните каси " в учебните заведения. Те упорстват Неделчева да излезе в отпуск, най-малко до момента в който текат инспекциите на дейностите в учебното заведение.

Експерти от просветителното министерство към този момент направиха инспекция и откриха редица нарушавания в учебното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР