Родители на деца с увреждания, техните близки и граждани от

...
Родители на деца с увреждания, техните близки и граждани от
Коментари Харесай

Протест - заради хората с увреждания и защото Системата ни убива

Родители на деца с увреждания, техните близки и жители от цялата страна през днешния ден излизат на единен митинг в София. Граждани от цялата страна ще поддържат митинга " Системата убива - всички ".

Съгласно оповестеното във Фейсбук, протестиращите ще се съберат от 17:00 часа пред постройката на Народното събрание, а националното протестно шествие против системата ще се насочи по-късно и към Министерския съвет. Събитието ще завърши към 20:00 час. А родителите приканват: " Всеки който има непосредствен с увреждане или е обиден от системата персонално, то дано на следващия ден донесе една обувка, съпроводена със фотография. Обувките ще оставим пред Министерския съвет за да покажем броя на жертвите на системата и за какво настояваме да има промени! "
Във връзка с последните събития в страната, протестиращите декларират: " Системата не убива единствено децата, възрастните с увреждания и техните фамилии! Системата убива - всички! "
Според тях " това е митинг на народа против системата. Борба за заслужен живот, тук и в България ". По техни данни системата е прокудила за 10 години 1 200 000 българи!
" България е Пирин! България е Странджа! България е Босия! България е баба Дора! България са миньорите! България са пенсионерите! България са учителите! България са хората с увреждания! България са децата ни! България сме всички ние, които системата убива и затрива! България, не е властта!!! В България, няма нито един наказан за корупция по високите етажи на властта! България е най-бедната и корумпирана страна в Европа! В България, няма промени в нито една сфера! Но България е наша! Ще търсим отговорност от виновните! Ще желаеме оставки! Не, няма да се „ махне този проблем “ от главата на премиера! Проблемът сте вие - ръководещите от всички партии и обединения! ", декларират родителите.
Предстоящият митинг се провежда с поддръжката на Конфедерация за отбрана правата на децата, Фондация " Движение на българските майки ", Сдружение " Защита на правата на хората с аутизъм в България ", Алианс на жителите за България и доста други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР