Родители на деца, които посещават филиала на варненската ЦДГ А.С.

...
Родители на деца, които посещават филиала на варненската ЦДГ А.С.
Коментари Харесай

Родители на протест срещу преместването на децата им в друга сграда на детска градина във Варна

Родители на деца, които посещават филиала на варненската ЦДГ " А.С. Пушкин ", се събраха на митинг против проектите за незабавно извеждане на децата им от пространствата и преместването им в централната постройка.

Като причина за преместването от управлението на детската градина показват нуждата от проучване на 140-годишната постройка, в която се обитава филиала.

Родителите обаче са срещу, защото при започване на тази година във филиала е юридически ремонт, в който са взели участие и те с дарения.

" През февруари е поръчано проучване, в което се споделя, че постройката не дава отговор на актуалните наредби във връзка с сеизмичност, само че може да се употребява стига да няма складирани движимости в подпокривното пространство. Има две наставления, които все още към този момент са изпълнени. Обследването се е предписание редом с ремонт, който градината поръчва през зимата поради паднал прахуляк от мазилка в някакво помещение. Поръчан е ремонт на стаята на децата за 20 000 лева Децата са в прелестна стая, само че в този момент ни се споделя, че те би трябвало по неотложност да бъдат изведени. През годините правихме доста дарения, тъй като искахме нашите деца да се усещат щастливи и да обитават в една по-добра конюнктура. Последното, което направихме, е че февруари месец събрахме средства и с труда на бащите поставихме нов балатум. Никой не е споменавал, че това има период на валидност и юли месец целият този труд ще отиде по дяволите. " - недоволна е Искра Панчева, родител на дете от филиала.

Директорката на ЦДГ " А.С. Пушикин " съобщи, че обследването е поръчано от община Варна.

" Не се постанова втори ремонт, а втора експертиза от община Варна за определяне на положението на тази постройка. Затова ние сме оповестили нулев банкет тази година за децата да ги преместим в централната постройка и да запазим групата в същия състав. " - изяснява Маринела Петкова, шеф на ЦДГ " А.С.Пушкин ", гр. Варна.

Подробности вижте във включването на Деян Михайлов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР