Родители на дете с увреждания оставиха сина си на грижите

...
Родители на дете с увреждания оставиха сина си на грижите
Коментари Харесай

Борисов ще се грижи за момче с увеждания! Премиерът го приема в дома си за…

Родители на дете с увреждания оставиха сина си на грижите на премиера Бойко Борисов за един ден, с цел да му покажат през какви компликации минават всекидневно.

18-годишният Петър беше качен дружно с инвалидната си количка по стълбите до приемната на Министерския съвет. На помощ пристигнаха и други представители на протестиращите родители на деца в увреждания.

Пред bTV момчето съобщи, че ръководещите не желаят хората с увреждания да съществуват. „ Вярвам единствено на себе си, това е методът да покажа, че мен ме има”, сподели Петър.

„ Нищо друго не оказа помощ. В последна сметка Борисов е индивидът, който би трябвало да реши проблемите. Щом съм стигнал до тук, няма различен метод. Аз прося”, сподели бащата на Петър – Емил Мавродиев.

Днес родители и близки на хора с увреждания излизат на единен митинг под наслов „ Системата убива – всички”. Очаква се недоволството да стартира в късния следобяд пред Народното събрание.

В общественото министерство ще се организира и следващата среща по законодателните промени, които засягат хората с увреждания.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР