Родители, които са против носенето на предпазни маски през новата

...
Родители, които са против носенето на предпазни маски през новата
Коментари Харесай

Министър Вълчев: В българските училища е въведен един от най-либералните режими на противоепидемичните мерки

Родители, които са срещу носенето на защитни маски през новата образователна година от учениците, за втори ден показват несъгласието си с тази мярка на митинга "Не на маските и изолаторите в учебно заведение ".

С плакати против носенето на маски в учебно заведение родителите стачкуват още веднъж пред Министерството на образованието и науката. Сред ограниченията за новата образователна година против разпространяването на ковид, направени от специалисти от МОН и от Министерство на здравеопазването, са учениците да носят защитни маски в общите пространства на учебните заведения - в учебните коридори, санитарните възли, стълбищата и във фоайетата.

Родителите желаят да имат право на избор - да могат да вземат решение дали децата им да носят маски в учебно заведение, или не. Те показват безпокойство, че по-малките деца могат да изпускат маските си, по-късно още веднъж да ги поставят на лицата си и това да е причина за други болести.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 разяснява пред Българска телеграфна агенция, че в българските учебни заведения е въведен един от най-либералните режими на противоепидемичните ограничения против ковид спрямо останалите страни. "Децата ще носят маски в учебно заведение по-малко от 10 % от времето, по-малко от половин час на ден ", изясни министър Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР